X

Jarno Derks de sterkste in Boekel.

Jarno Derks heeft tijdens de MON 24MX nationale motorcross in Boekel de dagzege gegrepen bij de MX open inters. Met een derde en eerste plaats in de manches hield hij Dylan van Veghel achter zich, die op basis van de tweede manche als tweede eindigde. De derde plaats was voor Jacky Tausch met twee maal een vierde plaats in de manches. Mike Bolink miste door een val in de tweede manche het podium en werd vierde. Roy Hoeijmakers maakte de top 5 compleet. Bij de MX2 inters ging de zege met een tweede en eerste plaats naar Lars Griekspoor. Hij hield Mike van Kasteren en Loeka Thonies achter zich.Voor beide klassen telde deze wedstrijd vanwege IMBA wedstrijden in de MX2 klasse en in de MX open klasse niet mee voor het NK.

Eerste manche
Het was Roy Hoeijmakers die als snelste weg was bij de start. Bij een startcrash voor de eerste bocht was het belangrijkste slachtoffer Mike van Kasteren die van achtuit aan een inhaalrace moest begonnen. Bij de eerste doorkomst was het Dylan van Veghel die de koppositie had overgenomen. Hij werd gevolgd door Jarno Derks. Thomas Wijnhoven, Lars Griekspoor en Roy Hoeijmakers. Van Veghel was tot halverwege de manche een stuk sneller als Derks en bouwde zo een kleine voorsprong op. Het was Mike Bolink die in de zevende ronde de tweede plaats overnam van Derks. Hij was echter niet meer in staat om van Veghel te achterhalen. Van Veghel eindigde dan ook als eerste voor Bolink en Derks. Michael Hool was inmiddels Lars Griekspoor voorbij gegaan en pakte met de vierde plaats totaal de manchezege bij de MX2 inters. Vijfde werd Jacky Tausch de terug kwam gereden van een dertiende plaats.

Tweede manche
Roy Hoeijmakers was opnieuw als snelste weg. Hij werd gevolgd door Davey Janssen, René Albers John Cuppen en Jarno Derks. Albers, Janssens en Cuppen gingen in de eerste ronde voorbij aan Hoeijmakers. In de tweede ronde kwamen onder andere Janssen en Cuppen met elkaar in aanraking. Janssen viel hierdoor uit en Cuppen viel ver terug. Derks was inmiddels Hoeijmakers voorbij en zette de achtervolging in op Albers om in de achtste ronde de leiding over te nemen en de manche winnend af te sluiten. Albers werd tweede. Met de derde plaats totaal ging de manchezege bij de MX2 inters nu naar Lars Griekspoordie hiermee ook de totaalzege in deze klasse. Dylan van Veghel kwam na een slechte start vanuit de middenmoot terugrijden naar de vierde plaats voor Jacky Tausch. Michael Hool die de eerste manche de zege pakte bij de MX2 inters verloor in de tweede ronde de controle over zijn motor en kwam hard in de afzethekken terecht.

Eerste manche MX2 / MX Open inters Boekel:
1. Van Veghel, 2. Mike Bolink, 3. Derks, 4. Hool, 5. Tausch, 6. Hoeijmakers, 7. van der Linden, 8. Griekspoor, 9. Ronnie van Rooij, 10. Wijnhoven.

Tweede manche MX2 / MX Open inters Boekel:
1. Derks, 2. Albers, 3. Griekspoor, 4. van Veghel, 5. Tausch, 6. Hoeijmakers, 7. Ronnie van Rooij, 8 van Kasteren, 9. Jaap Janssen, 10. Brekelmans.

Dagklassement MX Open inters:
1. Derks 110, 2. van Veghel 110, 3. Tausch 94, 4. Mike Bolink 93, 5. Hoeijmakers 90, 6. Albers 87, 7. Ronnie van Rooij 84, 8. van der Linden 80, 9. Jaap Janssen 78, 10. Cuppen 68.

Dagklassement MX2 inters:
1 Griekspoor 114, 2. van Kasteren 101, 3. Thonies 97, 4. Brekelmans 95, 5. Schellen 86.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: ?