X

Jeffrey Herlings over de MXGP van Turkije

Jeffrey Herlings (Red Bull KTM Factory team) staat dicht bij zijn allereerste wereldtitel in de MXGP klasse. In het hete Turkije won Herlings beide manches en kwam uiteindelijk slechts vijf punten tekort om zich al tot wereldkampioen te kronen.

Het was geen makkelijk weekend voor de crosser uit Oploo want hij was ziek geworden waardoor hij zich verre van fit voelde! Toch wist hij op zaterdag op overtuigende wijze de snelste tijd in de tijdtraining neer te zetten en de kwalificatieheat volledig naar zijn hand te zetten. Hier voegde hij op zondag twee klinkende manchezeges aan toe. In beide manches nam hij gelijk de koppositie in handen en schroefde het tempo flink op. Enkel Tim Gajser kon in de slotfase van de tweede manche even wat druk zetten op Herlings omdat hij zich steeds slechter begon te voelen maar toch kon hij nog versnellen en won ook op onbedreigde wijze de tweede manche!

 

Herlings pakte in Turkije zijn 29ste reekszege  van het seizoen en zijn 15de Grand Prix zege. Dit is een nieuw record in de geschiedenis van het wereldkampioenschap want nog nooit eerder heeft iemand 15 GP’s in een seizoen gewonnen!

Jeffrey Herlings: “Ik ben dit weekend ziek geworden waardoor ik niet de normale Jeffrey was. Ik denk dat het van het voedsel is gekomen omdat dat hier toch anders is dan thuis. Gelukkig was het genoeg om de manche te winnen. Ik heb nu een voorsprong van 95 punten op Antonio Cairoli waardoor ik heel dichtbij de titel ben. Hopelijk kunnen we het in Assen afmaken.’’

 

Foto’s: Ray Archer