X

Opnieuw volle score voor Boyd van der Voorn.

De jeugdmotorcrossers van Motorsport Organisatie Nederland zijn in Groesbeek begonnen aan het tweede deel van het seizoen. Bij de MX2 jeugd pakte Yamaha MX rookie-rijder Boyd van der Voorn opnieuw de volle 120 punten. Hij (foto) won beide manches met ruime voorsprong. Voor van der Voorn was dit de vijfde maal in de zes wedstrijden die hij mee deed dat hij de volle score wist te pakken. De tweede plaats was voor Jelle Bankers met een derde en tweede plaats in de manches. Hiermee hield hij Rowen Driessen op basis van de tweede manche achter zich.

Eerste manche.
De beste start was voor van der Voorn met in zijn achterwiel Driessen. Beiden namen snel een voorsprong op de rest onder aanvoering van Bankers. Na twee ronden in de manche waren de posities in de top ingenomen. Van der Voorn ging aan de leiding voor Driessen, Bankers, Kevin Simons en Joey van der Zanden. Van der Voorn was veruit de snelste in de baan en liep fors uit op Driessen. De achtervolgers behielden hun positie gedurende de hele manche en de onderlinge verschillen werden elke ronde steeds iets groter.

Tweede manche
Driessen was nu als snelste weg voor van der Voorn. Van der Voorn zette gelijk vol druk op Driessen en nam in de derde ronde de leiding over en reed onbedreigd naar de manchezege. Driessen kreeg de handen vol aan Bankers en in een rechtstreeks duel verloor hij zijn tweede plaats. De enigste die nog redelijk in de buurt van Bankers en Driessen kon blijven was Simons die dan ook weer vierde in de manche werd. De vijfde plaats was opnieuw voor van der Zanden.

In de netto- tussenstand van het NK blijft Driessen na acht wedstrijden aan de leiding. Van der Voorn volgt op 78 punten met nog vier wedstrijden te gaan. Twan de Weerd was niet aanwezig en werd voorbij gegaan door Michon Voets en Sasha Rutten.

Overige klassen
Danny van den Bosse, Danilo Riemsdijk, Kenji Veld, Anthony Visser, Dex van den Broek, Duke Glezer, Jur van Tuil en Tim & Sem Leferink wisten en hun klasse de dagzege te behalen.

Voor alle uitslagen van de Prox MX MON jeugdmotorcross Groesbeek. HIER

Uitslag eerste manche MX 2 jeugd Groesbeek:
1. Van der Voorn, 2. Driessen, 3. Bankers, 4. Kevin Simons, 5. van der Zanden.

Uitslag tweede manche MX 2 jeugd Groesbeek:
1. Van der Voorn, 2. Driessen, 3. Bankers, 4. Kevin Simons, 5. van der Zanden.

Dagklassement MX 2 jeugd Groesbeek:
1. Van der Voorn 120, 2. Bankers 104, 3. Driessen 104, 4. Kevin Simons 94, 5. van der Zanden 90.

Netto tussenstand Prox MX 2 jeugd 2018:
1 Driessen 782, 2. van der Voorn 704, 3. Voets, 597, 4. Rutten 581, 5. de Weert 573.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics