Preview Belgian Masters of MX Orp-le-Grand

Preview Belgian Masters of MX Orp-le-Grand
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Dit weekend maakt de Belgische motorcross zich op voor een absolute klassieker: de MX van Orp-le-Grand. In Orp nemen de grote tenoren -onder aanvoering van Glenn Coldenhoff en Kevin Stijbos- het zondag tegen elkaar op in de finale van de Belgian Masters! Daarnaast staan alle BMB solo klassen en de oldtimers op het programma.

De combinatie van natuurlijke elementen, het spectaculaire, technische stuk langs de heuvelflank en over de Kleine Gete gecombineerd met moderne invloeden maken Orp-le-Grand uniek in de wereld. Als je er nog nooit bent geweest, is dit aanstaande zondag een absolute aanrader! Daarenboven mag het pittoreske Waalse-Brabantse dorpje weer heel wat grote namen ontvangen.

Topfavoriet Glenn Coldenhoff klopte op de Keiheuvel Kevin Strijbos. Neemt ‘The Kid’ dit weekend revanche?

Naast Glenn Coldenhoff, Kevin Strijbos, Shaun Simpson, Petar Petrov, Harri Kullas en Jonathan Bengtson maken ook Steve Ramon, Yentel Martens, Dietger Damiaens en Roy Sillien hun opwachting bij de Inters 500. Kevin Strijbos, samen met Simpson de gedoodverfde uitdager voor Coldenhoff, won nog nooit in Orp. We zijn er echter zeker van dat de Standing Construct KTM rijder zijn naam maar al te graag zou toevoegen aan het palmares van deze prestigieuze wedstrijd! Los van de onderlinge strijd staat het eigenzinnige circuit van Orp trouwens altijd garant voor spektakel… En tijdens de eerste Belgian Masters kregen we ook enkele verrassingen voorgeschoteld. Zo haalde Yentel Martens op de Keiheuvel het podium van de twee Inters manches ten koste van kleppers als Strijbos en Petrov. Benieuwd of het Martens ook nu lukt!

Voor Dietger Damiaens wordt dit weekend allicht een zware test. De sympathieke Limburger scheurde tijdens de tijdstraining in Balen immers zijn enkelligamenten. Ook in de  kwartliters klasse enkele interessante namen waaronder Thomas Covington, Anthony Rodriguez, Micha-Boy De Waal, Oriol Casas, Mark Boot, Tim Louis en Rob Konings. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dit meteen de laatste wedstrijd op Belgische bodem voor Covington! De winnaar van de Turkse GP keert na dit WK seizoen immers meteen terug naar de VS om zijn eerste SX-seizoen voor te bereiden. De sterkste tegenstand mag de Rockstar Energy Husqvarna rijder allicht verwachten van Kemea Yamaha’s supersub Anthony Rodriguez, al liet ook Micha-Boy De Waal vorig jaar al mooie dingen zien in Orp waar hij toen één manche won.

Covington met de kopstart in Balen, nu zondag weer?

Net zoals op de Keiheuvel in Balen rijden Inters en Nationalen 250 en 500 elk twee manches van 20 min + 1 ronde die meetellen voor het Belgische Kampioenschap. De beste rijders 250 en 500 gaan door naar de finale die meetelt voor de titel van Motorcross Belgian Masters waar we na afloop in Orp de opvolger van Ken De Dycker zullen kunnen huldigen.

De trainingen starten om 8 uur, de eerste wedstrijden om 10u 20.  Op zaterdag werken de FPCNA piloten hun manches voor het Waals kampioenschap af. Raadpleeg deze post voor alle praktische informatie in verband met Orp-le-Grand. Check hier onze fotogalerij van vorig jaar.

Foto’s: Standing Construct KTM, Ray Archer, Paul Weyten

Uw reacties