X

Thomas Covington en Thomas-Kjer Olsen aan het woord!

Nadat Thomas Covington van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing dit jaar al meerdere keren dicht bij de eindzege was gekomen, was het dit weekend tijdens de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in Turkije eindelijk raak voor de Amerikaan. Covington pakte de dagzege en verzekerde zich hiermee van zijn achtste podiumplaats van dit seizoen. Naast het succes van Covington mocht ook Thomas Kjer Olsen met een derde plaats het podium beklimmen.

Het circuit van Afyon was snel en hierop voelde Covington zich goed thuis. Hij was zeker een rijder waar rekening mee gehouden moest worden. In de eerste manche pakte hij kopstart en slaagde hij erin om de wedstrijd te winnen. Ook in de tweede manche stuurde hij zijn Husqvarna FC250 als leider door de eerste bocht. Hij leidde de wedstrijd totdat hij in de slotfase ten val kwam. Gelukkig viel de schade mee en kon hij alsnog op een derde plaats over de finish komen, wat voldoende was voor de eindzege.

Twee constante uitslagen zorgden ervoor dat Thomas Kjer Olsen zijn achtste podiumplaats van dit seizoen wist te behalen. Olsen kwam in de eerste manche als vijfde over de finish maar kwam sterker terug in de tweede manche. Hij finishte als tweede en verzekerde zich hiermee ook van een derde plaats in het dagklassement. Ook heeft hij met deze resultaten zijn derde plaats in de tussenstand weten te verstevigen.

Over twee weken wordt de voorlaatste wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 verreden in het Nederlandse Assen.

Thomas Covington: “Ik heb lang op deze overwinning moeten wachten. Ik vind dat ik er een aantal meer had moeten hebben dit seizoen. Ik en mijn trainer Joël Roelants hebben iedere week hard gewerkt om uiteindelijk een zege te kunnen pakken. Het was een goede Grand Prix voor mij. Ik pakte in beide manches een goede start en slaagde erin om een goed tempo te pakken. Nadat ik de eerste manche had gewonnen, probeerde ik om in de tweede manche constant te rijden. Mijn motivatie was om beide manches te winnen maar een kleine fout zorgde ervoor dat ik genoegen moest nemen met een derde plaats. Ik ben heel blij met mijn optreden en ik kijk uit naar de volgende wedstrijd in Assen.’’

Thomas-Kjer Olsen: “Ik ben heel blij over mijn rijden hier in Turkije. In de eerste manche had ik het moeilijk om in mijn ritme te komen maar voor de tweede manche hebben we een aantal kleine dingen doorgevoerd, wat beter uitpakte. De motor was perfect en ik kon de juiste lijnen perfect rijden. Ik kon Covington en Jonass bijna de hele manche volgen en toen Covington een fout maakte, stootte ik door naar een tweede plaats. Ik ben heel blij met deze podiumplaats en ik wil hem schenken aan het Rockstar Energy Husqvarna team en alle mensen die mij helpen.’’

Foto’s: JP Acevedo, Bavo