X

Twee podiumplaatsen voor Team Youth Pro MX.

De eerste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Jeugd na de zomerstop is goed verlopen. In Veendam wist het Team Youth Pro MX met twee podiumplaatsen naar huis te komen. In de lichtste klasse werd Luca Kuijpers derde in het dagklassement. Hetzelfde deed gast-rijder Jack Grayshon bij de 85cc Grote Wielen. Zowel Elvis Totney werd beide manches zesde. Bij de 65cc Kleine Wielen wisten Dean Gregoire (8e) en Sjevy Klokgieter (13e) beide weer goed te scoren. Kay Karssemakers reed de ‘jetlag’ eruit en hij wist de tweede manche te zegevieren!

50cc:
De eerste manche neemt Luca een goede start en hij pakt de leiding. In de eerste ronde maakt de crosser uit Son een foutje waardoor hij terug zakt naar de vierde plaats. Daar finisht de 8-jarige crosser terwijl teamgenoot Elvis als zesde over de finish komt. De Brit heeft zijn start gemist en komt vanaf de dertiende plaats heel sterk terug!
In de tweede manche begint Luca als vijfde aan de wedstrijd maar de eerste ronde wordt als tweed volbracht. In de tweede ronde komt Beerens voorbij en Luca komt als derde over de finish wat hem ook een podiumplaats oplevert in het dagklassement. Ook de tweede manche weet Elvis zijn SX50 naar een zesde plaats te rijden.

65cc:
De eerste manche komt Sjevy heel goed uit de start, de Helmonder sprint als zesde naar de eerste bocht terwijl teamgenoot Dean volgt op de achtste plaats. In de eerste ronde maken beide YOuth Pro MX-rijders een foutje en verliezen ze terrein. Dean weet zich goed te herstellen en komt vanaf de tiende plaats snel terug naar de zesde plaats. Vervolgens maar de 8-jarige crosser twee foutjes en beide keren kost hem dat een plaats. Met een achtste plaats mag de Alpinestars-geklede crosser heel tevreden zijn. Sjevy komt als twaalfde over de finish.
Later op de middag opnieuw een geweldige start van Sjevy die daarna zijn eigen tempo pakt en de 7-jarige crosser komt als dertiende over de finish. Dean zit niet lekker in de wedstrijd en schommelt omstreeks de tiende plaats. Heel even weet hij de top tien binnen te komen maar als de finishvlag valt heeft de KTM-rijder de elfde plaats in handen.

85cc:
Dit weekend kwam Jack voor het Team Youth Pro MX naar Veendam natuurlijk met het oog op de toekomst. De Brit neemt de eerste manche brutaal de leiding maar is wat gespannen waardoor hij terug zakt. Kay neemt de leiding over en neemt afstand van zijn achtervolgers. Een behoorlijk schuiver zorgt ervoor dat de leiding verloren gaat. De achterstand van bijna zes seconden op de leider wordt weg gewerkt maar in de laatste ronde komt Kay met een achterblijver ten val en wordt tweede. Jack zakt terug naar de achtste plek maar wordt als derde geklasseerd! Voor het negeren van de gele vlag worden tien rijders gediskwalificeerd waaronder Kay!
In de tweede manche stelt de crosser order op zaken en vanaf de zesde plaats in de eerste bocht komt hij snel naar voren. In de tweede ronde wordt de leiding overgenomen waarna een voorsprong van maximaal twaalf seconden wordt opgebouwd. Jack is als leider uit de star gekomen en hij zit nu duidelijk beter in de wedstrijd, de Brit wordt zesde en dat levert hem een derde plaats op in het dagklassement!

Volgende keer:
Over drie weken gaat het kampioenschap verder, op 23 september worden de punten verdeeld op het circuit van Arnhem!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #FVDEPhotography