X

Waterman pak IMBA-titel open klasse!

Tijdens de finalewedstrijd van de IMBA open klasse in het Zwitserse Beggingen heeft Josh Waterman de IMBA-titel gegrepen. De Engelsman begon aan de wedstrijd met een voorsprong van 9 en 15 punten op zijn landgenoten Shane Carless en James Dodd.

In de eerste twee manches eindigde Waterman op een vijfde en derde plaats en nog veel belangrijker: voor Carless en Dodd. Waterman begon met een voorsprong van 16 punten op Carless en 26 punten op Dodd  aan de laatste manche van het IMBA-seizoen in de open klasse. Met een vijfde plaats in deze manche zou hij zeker zijn van de titel. Waterman eindigde de manche op een achtste plaats, maar zat direct achter Carless. Dodd wist nog de vijfde plaats te behalen in de manche, maar was al kansloos voor de titel door het behaalde resultaat van Waterman in deze manche.

De dagezege in Beggingen ging met een tweede en tweemaal een eerste plaats in de manches naar de Zwitser Cyrill Scheiwiller. Hij bleef de Liechtensteiner Luca Bruggmann voor. De derde plaats op het podium was voor de Duitser Lukas Platt.
Jeremy Joris (Bel) behaalde de negende plaats in het dagklassement. Niels de Klein (NL) had een lastige dag en werd zestiende.
In de totale eindstand was het podium compleet Brits met Waterman, Carless en Dodd op de eerste drie plaatsen. Niels de Klein is de beste laaglander met de zesde plaats en Joris sluit het seizoen af op de achtste plaats net voor Jonas Salaets (Bel).
Eerste manche IMBA open klasse Beggingen:
1. Bruggmann (Lie), 2. Scheiwiller (Zwi), 3. Platt (Dui), 4. Gibson (GBR), 5. Waterman (GBR).

Tweede manche IMBA open klasse Beggingen:
1. Scheiwiller (Zwi), 2. Bruggmann (Lie), 3. Waterman (GBR), 4. Gibson (GBR), 5. Carless (GBR).

Derde manche IMBA open klasse Beggingen:
1. Scheiwiller (Zwi), 2. Bruggmann (Lie), 3. Gibson (GBR), 4. Bruggmann (Lie), 5. Dodd (GBR).

Dagklassement IMBA open klasse Beggingen:
1. Scheiwiller (Zwi) 174, 2. Bruggmann (Lie) 161, 3. Platt (Dui) 145, 4. Gibson (GBR) 144, 5. Waterman (GBR) 134, 9 Joris (Bel) 107, 16. de Klein (NL) 75.

Eindstand IMBA open klasse 2018:
1. Waterman (GBR) 850, 2. Carless (GBR) 836, 3. Dodd (GBR) 830, 4. Gibson (GBR) 782, 5. Damsgaard (Den) 598, 6. de Klein (NL) 560, 7. Braun (Dui) 532, 8. Joris (Bel) 501, 9. Salaets (Bel) 458, 10. Krog (Den) 447.

Tekst: Maycel de Bruijn
Foto: Facebook Josh Waterman