Antonio Cairoli crasht en finisht wedstrijd niet.

Wie anders dan Herlings wint kwalificatie in Imola!

Wie anders dan Herlings wint kwalificatie in Imola!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Wie anders dan Jeffrey Herlings, zou de kwalificatie in Imola kunnen gewonnen hebben?! Niemand uiteraard. De Nederlander zijn wedstrijdverhaal is kort te beschrijven, een goede start als tweede, net achter Alessandro Lupino. De Gebben Kawasaki piloot zag echter al héél snel Jeffrey Herlings voorbij komen en daarmee was meteen alles gezegd. De kersverse MXGP-kampioen versmachte vervolgens iedereen met een razendsnelle eerste ronde en breidde daarna zijn voorsprong langzaam uit om met iets meer dan twintig seconden te winnen.

Dit deed de Nederlander voor Clément Desalle. De Belg kende een goede start als vierde, en had eerst even zijn handen vol met Alessandro Lupino die in de derde plaats zat en dan met Tim Gajser. Beide moesten er echter wel aan geloven, want Clément Desalle liet duidelijk zien dat hij de tweede snelste man op het circuit was. Tim Gajser finishte vervolgens als derde. Als vierde finishte opnieuw een Belg met Julien Lieber die de terugzakkende Alessandro Lupino ook nog kon te grazen nemen. Zo finishte de twee Monster Energy Kawasaki piloten alsnog voor de Gebben Van Venrooy Kawasaki piloot die als vijfde finishte.

Achter dit vijftal zagen we een drietal van Yamaha’s. Jeremy Van Horebeek liet zien dat hij na een zwaar weekend in Assen, met een virus in de urinewegen, er nu terug staat en in sneltempo klaar geraakt voor de MXON. De Jerre startte rond de zevende – achtste plaats en mengde zich voortdurend in het duel tussen Jeremy Seewer en Shaun Simpson. Even leek het erop dat hij beide zou voorbij gaan, maar op het einde van de wedstrijd moest hij in Jeremy Seewer die zesde finishte en Shaun Simpson die zevende finishte zijn meerdere erkennen. Zo finishte Jeremy Van Horebeek knap als achtste. Daarmee scoorde hij twee plaatsen beter dan Kevin Strijbos.

En wat dan met Antonio Cairoli? De Italiaan kende een slechte start voor eigen publiek. Zijn snelheid op het circuit was daarentegen van die aard dat hij snel naar voren wist te komen. Al kende hij onderweg wel soms stevige duels met o.a. Jeremy Van Horebeek en andere jongens die zich niet als biefstuk friet wouden laten opeten. De inhaaljacht en honger naar voren kwam evenwel tot een abrupt eind voor Antonio Cairoli. Toen de veelvoudig wereldkampioen met iets te veel snelheid uit de bocht voor de pitsstraat kwam en daardoor wel héél scherp op het randje van de baan balanceerde, ging het genadeloos mis. De motor gooide hem bokkig van hem af en daardoor kwam de Siciliaan in het slop terecht tussen de kunstmatig aangelegde motorcrossbaan en de pitsstraat. Op de keiharde ondergrond van het ondergelegen asfalt. Even bleef de Italiaan liggen, maar dan krabbelde hij langzaam overeind. Of er blessures zijn opgelopen bij deze valpartij is voorlopig nog niet bekend.

Dan rest ons enkel nog te melden waar de andere laaglanders eindigde. Glenn Coldenhoff finishte op een teleurstellende zestiende plaats. Nathan Renkens finishte op zijn KMP Honda dan weer achtentwintigste en Brian Bogers op zijn HRC Honda finishte op de tweeëndertigste stek.

MXGP Italië (Imola) – Kwalificatiereeks
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 24:37.982; 2. Clement Desalle (BEL, Kawasaki), +0:23.909; 3. Tim Gajser (SLO, Honda), +0:26.654; 4. Julien Lieber (BEL, Kawasaki), +0:29.770; 5. Alessandro Lupino (ITA, Kawasaki), +0:33.970; 6. Jeremy Seewer (SUI, Yamaha), +0:34.981; 7. Shaun Simpson (GBR, Yamaha), +0:35.982; 8. Jeremy Van Horebeek (BEL, Yamaha), +0:37.879; 9. Gautier Paulin (FRA, Husqvarna), +0:45.519; 10. Kevin Strijbos (BEL, KTM), +0:48.658; 11. Maximilian Nagl (GER, TM), +0:52.462; 12. Jordi Tixier (FRA, KTM), +0:57.698; 13. Max Anstie (GBR, Husqvarna), +1:00.971; 14. Jose Butron (ESP, KTM), +1:05.704; 15. Tommy Searle (GBR, Kawasaki), +1:11.745; 16. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), +1:19.204; 17. Evgeny Bobryshev (RUS, Suzuki), +1:27.242; 18. Todd Waters (AUS, Honda), +1:28.106; 19. Ander Valentin (ESP, Husqvarna), +1:33.935; 20. Maxime Desprey (FRA, Kawasaki), +1:35.787; 21. Tanel Leok (EST, Husqvarna), +1:36.662; 22. Graeme Irwin (GBR, KTM), +1:38.011; 23. Ivo Monticelli (ITA, Yamaha), +1:51.463; 24. Klemen Gercar (SLO, Husqvarna), -1 lap(s); 25. Petar Petrov (BUL, Honda), -1 lap(s); 26. Davide Bonini (ITA, KTM), -1 lap(s); 27. Jonathan Bengtsson (SWE, KTM), -1 lap(s); 28. Nathan Renkens (BEL, Honda), -1 lap(s); 29. Stefano Pezzuto (ITA, Suzuki), -1 lap(s); 30. Pier Filippo Bertuzzo (ITA, Kawasaki), -1 lap(s); 31. Francesco Muratori (ITA, KTM), -1 lap(s); 32. Brian Bogers (NED, Honda), -1 lap(s); 33. Valentin Guillod (SUI, KTM), -5 lap(s); 34. Antonio Cairoli (ITA, KTM), -9 lap(s);

Uw reacties