Zieke Romano Aspers de sterkste in Mill.

Maycel

Romano Aspers heeft tijdens de PROX MON jeugdmotorcross in Mill de wedstrijd bij de MX2 jeugd gewonnen. Aspers won in zijn eerste officiƫle wedstrijd op een 125cc machine beide manches. De tweede plaats was voor Michon Voets met een derde en tweede plaats in de manches. Hij profiteerde van het uitvallen van Rowen Driessen, die in de tweede manche uitviel met een defecte machine. Nick van Loon mocht plaats nemen op de laatste plaats op het podium met een derde en vierde plaats in de manches.

Eerste manche.
Het was de met een keelontsteking kampende Aspers die snel het veld aanvoerde. In zijn wiel zat Driessen, maar hij moest per ronde terrein prijs geven. Aspers won dan ook de manche met grote voorsprong. Achter dit duo streden Britt Jans-Beken, Voets, van Loon en van der Zanden om de derde plaats. Van der Zanden was de eerste die afhaakte door een harde val in de vierde ronde. Jans-Beken lag tot halverwege de manche op de derde plaats, maar moest in de vierde ronde Voets en van Loon voorbij laten. Voets nam hierna snel een voorsprong op van Loon en sloot de manche af op de derde plaats. Van Loon werd vierde voor Jans-Beken.

Tweede manche
Opnieuw was Aspers snel weg. De eerste ronde was gelijk het eindstation voor Driessen die uitviel met een defecte machine. Hierdoor leek de weg vrij voor Aspers, maar die had de tweede manche de nodige moeite om voorsprong te nemen op in eerste instantie Jans-Beken en vanaf de tweede ronde Voets. Aspers won de manche voor Voets. Jans-Beken moest ook van der Zanden en van Loon voorbij laten gaan. Van der Zanden werd derde voor van Loon en Jans-Beken.

In de tussenstand van het NK blijft Driessen leiden voor Boyd van der Voorn. Sasha Rutten en Twan de Weerd waren evenals van der Voorn niet aanwezig. Hierdoor schuift van der Zanden op naar de vierde plaats.