X

Hoogste rechter over Eurocircuit in Valkenwaard!

“Grote publieksevenementen, zoals de jaarlijkse Dakar Pre-proloog, kunnen in hun huidige vorm en omvang waarschijnlijk niet meer op het Eurocircuit in Valkenswaard worden gehouden.” Dat staat naar aanleiding van een uitspraak door de hoogste bestuursrechter te lezen in een artikel van Eindhovens Dagblad.

“Wat het Rijksmuseum is voor kunstliefhebbers, is het Eurocircuit voor crossliefhebbers. De Dakar Pre-proloog trekt elk najaar zo’n vijfentwintigduizend auto- en motorsportfanaten naar het circuit in Valkenswaard, ook de GP Motorcross zorgt ieder voorjaar voor een volksoploop richting het beroemde terrein aan de Victoriedijk. Het is echter nog maar de vraag of zulke evenementen met deze bezoekersaantallen er volgend jaar nog wel mogen plaatsvinden.

De hoogste bestuursrechter van ons land oordeelde woensdag dat de Pre-proloog, zoals die de laatste jaren wordt gehouden, niet past binnen de bestaande regels voor het terrein. De gemeente moet nu opnieuw bekijken wat wel en wat niet is toegestaan. In ieder geval lijken evenementen als de Dakar Pre-proloog niet meer te kunnen of flink in omvang te moeten worden bijgesteld. De uitspraak is een enorme steun in de rug voor een aantal omwonenden en belangengroep Groen en Heem, die al jaren een juridische strijd voeren tegen de gemeente Valkenswaard.

Lees HIER het volledige artikel in het Eindhovens Dagblad.

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Door: Anneke Liebrand
Foto: #NiekFotografie