X

Mechanics: Thom Piels

De rijders staan altijd in de ‘spot-lights’ maar hoe goed ze ook zijn. Zonder een goede monteur kan de crosser niet tot de prestaties komen. Daarom willen wij een keer per maand een monteur in de ‘spot-light’ zetten. Deze maand is dat Thom Piels.

MXMag: Stel jezelf even voor:
TP:
“Ik ben Thom Piels, 25 jaar oud en kom uit oorspronkelijk uit Kerkdriel maar ben woonachtig in het Oostenrijkse Mattighofen.”
MXMag: Hoe ben jij in de motocross terecht gekomen:
TP:
“Door mijn opleiding ben ik stage gaan lopen bij Hannamax Motorsport in Hedel. Via Han ben ik in contract gekomen met Davy Pootjes, dan begon met een paar avonden per week maar dat werd al heel snel hele dagen.”
MXMag: Voor welke rijders/teams heb jij gewerkt:
TP:
“Van 2010 tot en met 2016 heb ik voor Pootjes gesleuteld. Vorig jaar werkte ik voor Jorge Prado en dit jaar samen met Glenn Coldenhoff. “
MXMag: Wat is jou functie binnen je huidige team:
TP:
“Ik ben de wedstrijd monteur van Coldenhoff bij het Red Bull KTM Factory Team. Ik zorg ervoor dat alle motoren voor de Grand Prix wedstrijden kant en klaar staan.”
MXMag: Hoogtepunt als monteur:
TP:
“Het hoogte punt was toch wel de Motocross of Nations dit jaar in de USA. Om deel uit te mogen maken van TeamNL is toch wel iets speciaals. Ondanks de tegenslag die het team had zijn ze toch nog derde weten te worden! Zo had ik Glenn nog nooit zien rijden, ik krijg weer kippenvel als ik er aan denk! Voor mij heeft Team NL gewonnen. In America zijn ze nu nog aan het Google naar Glenn Goldenhoff? 😉 ”
MXMag: Favoriet gereedschap:
TP:
“T-sleutels”
MXMag: Sta nooit in de pitlane zonder:
TP:
“T-sleutels 8/10”
MXMag: Beste pitboard kreet:
TP:
“You Shark!”
MXMag: Sleutelt liefst aan tweetakt of viertakt:
TP:
“Ik sleutel nu al een aantal jaren aan een 4-takt motor maar van binnen ben ik toch meer een 2takt man.”
MXMag: Wie is de wereldkampioen onder de monteurs:
TP:
“Een hele lastige vraag……voor mij is dat Theo van Geffen.”
MXMag: Fijnste GP:
TP:
“De fijnste GP is denk ik toch Argentinië. Een van de eerste van het seizoen, beetje zanderig circuit. Een hele mooie baan, goede organisatie en altijd super mooi weer!”
MXMag: Dank voor jou medewerking, voor wie werk jij in 2019?
TP:
“Dat weet ik nog niet maar ik stap uit de motocross na de Red Bull Knock Out.”

Veel succes!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie