Mike Koolhaas sterkste op de Zuurberg!

Mike Koolhaas sterkste op de Zuurberg!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Mike Koolhaas heeft de voorlaatste wedstrijd bij het NK quads gewonnen. Op de Zuurberg in Holten behaalde hij een tweede en eerste plaats in de manches. Hij bleef op basis van de uitslag in de tweede manche Richard Ruttenberg voor die eerste en tweede werd in de manches. De derde plaats was voor Valentino Roks. Hij deed hiermee goede zaken in de tussenstand voor het NK en liep uit naar een voorsprong van 18 punten op Dani Hoffard. Met een zesde en vijfde plaats in de manches was de vierde plaats voor Rick van den Berg. Luc van Lenning maakte de top vijf compleet.

Eerste manche.
Roks was als snelste weg bij de start. Hij werd gevolgd door Koolhaas, van Lenning, Ruttenberg en Marco Keunen. In de eerste ronde schoof Ruttenberg door naar de derde plaats. Koolhaas nam in de tweede ronde de leiding over van Roks. Keunen was in deze ronde klaar met zijn manche nadat hij stil kwam te staan met een gebroken achteras. Hierdoor kwam Hoffard de top vijf binnen. Een ronde later was het Ruttenberg die ook voorbij ging aan Roks. Koolhaas wist in de eerste ronden hierna nog iets uit te lopen, maar in het tweede gedeelte van de manche was Ruttenberg sneller en in de laatste ronde moest Koolhaas de zege aan hem laten. Roks had langzaam maar zeker het contact met de eerste twee verloren en moest op zijn hoede zijn voor van Lenning en Hoffard. Roks kon beide voorblijven omdat van Lenning en Hoffard druk met elkaar aan het strijden waren voor de vierde plaats. Dit gevecht werd uiteindelijk gewonnen door Hoffard.

Teeede manche.
Koolhaas nam nu de holeshot voor van Lenning, Hoffard, Keunen en Roks. In de tweede ronde ging Hoffard voorbij aan van Lenning en samen met Koolhaas namen beide snel een voorsprong op de rest van het veld. Ruttenberg was inmiddels aan een opmars begonnen om in de derde ronde de derde plaats over te nemen. In de strijd met Koolhaas ging bij Hoffard de killswitch uit het contact. Hierdoor viel hij terug naar de zevende plaats. Van Lenning was inmiddels ook weggezakt. Roks was hierdoor weer bij de eerste vijf gekomen. Koolhaas had nu een voorsprong op Ruttenberg die hij niet meer weg gaf. Met de manchezege pakte hij ook de dagzege voor Ruttenberg, die als tweede over de finish kwam. Keunen profiteerde van de pech bij Hoffard en behaalde de derde plaats. Hij bleef Roks voor. Hoffard was terug komen rijden naar de vijfde plaats, maar in een gevecht met Roks vloog in de laatste ronde wederom de killswitch uit het contact en hij viel terug naar de veertiende plaats. Rick van den Berg profiteerde hiervan en zag een inhaalrace vanuit de middenmoot bekroond worden met de vijfde plaats.

In de tussenstand van het NK is Roks de grote winnaar. Hij liep uit naar een voorsprong van 18 punten op Hoffard. Keunen moet na zijn uitval in de eerste manche de derde plaats nu laten aan Ruttenberg. Koolhaas stijgt met zijn zege nu naar de vijfde plaats.

De laatste wedstrijd van het NK quads vindt aanstaand weekend plaats in Varsseveld.

Eerste manche NK quads Holten:
1. Ruttenberg, 2. Koolhaas, 3. Roks, 4. Hoffard, 5. van Lenning, 6. van den Berg, 7. Miller, 8. Smits, 9. Stokkers, 10. Jansen.

Tweede manche:
1. Koolhaas, 2. Ruttenberg, 3. Keunen, 4. Roks, 5. van den Berg, 6. Miller, 7. van Lenning, 8. Bac, 9. Smits, 10. Jansen.

Dagklassement:
1. Koolhaas 195, 2. Ruttenberg 195, 3. Roks 179, 4. van den Berg 171, 5. van Lenning 170, 6. Miller 169, 7. Smits 165, 8. Hoffard 165, 9. Jansen 162, 10. Bac 159.

Tussenstand NK quads 2018:
1 Roks 1411, 2. Hoffard 1393, 3. Ruttenberg 1317, 4. Keunen 1316, 5. Koolhaas 1298, 6. van Lenning 1283, 7. Meertens 1266, 8. Smits 1207, 9. van Rijswijck 1202, 10. Schuurmans 1172.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties