Pauls Jonass tekent bij Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing.

Pauls Jonass tekent bij Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Husqvarna kondigde vandaag eindelijk officieel Pauls Jonass aan bij het Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MXGP-team. De 21-jarige Let zal in 2019 en 2020 uitkomen voor het team van Kimi Räikkonen.

De 21-jarige Jonass werd in 2017 MX2 wereldkampioen in 2017 en is een van de meest succesvolle MX2 rijders in de recente geschiedenis. Na een sterke 2018 campagne eindigde Pauls nipt tweede na Jorge Prado. In 2011 werd hij 85cc junior wereldkampioen twee jaar later won hij het 125cc junior motorcross wereldkampioenschap.

Pauls Jonass – Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing:
“Ik ben erg blij met deze overstap! De MXGP-categorie is voor mij een grote uitdaging, maar ik kan niet wachten om te beginnen. Deel uit maken van zo’n veelgeprezen team als Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing geeft me enorm veel motivatie om hard te blijven werken om mijn doelen te bereiken. Ik kijk samen met het team uit naar een geweldige toekomst. Ik ken Antti [Pyrhönen] en de rest van de teamleden al enkele jaren en het voelt goed om met hen te gaan werken. Na mijn knieoperatie vorige maand, is het mijn doel nu om zo snel mogelijk met mijn Husqvarna te gaan rijden. Ik wil zoveel mogelijk kunnen rijden, zodat ik volledig fit en klaar ben voor het nieuwe seizoen.”

Diego Clement – Head of Motorsport bij Husqvarna Motorfietsen: “We zijn erg blij dat de voormalige MX2 wereldkampioen Pauls Jonass ons team komt versterken. We geloven echt dat Pauls het potentieel heeft om een topper te worden in de extreem competitieve MXGP. Pauls is een van de meest ervaren motorcrosser van zijn generatie en nu al drievoudig wereldkampioen. Zijn snelheid is nooit in twijfel getrokken, en hij heeft indruk op ons gemaakt omdat hij ook om op er verschillende banen goed kan presteren. Het wordt een spannend nieuw seizoen en we kijken er allemaal naar uit om Pauls te zien rijden tegen de MXGP elite op onze FC 450-machine.”

Kimi Räikkönen – Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing (IceOne) teameigenaar: “Met de komst van Pauls bij ons team is het de bedoeling om ons succes voort te zetten. Het WK motorcross is het meest competitieve wereldwijde motorcross kampioenschap en we zijn blij dat we ons team met een voormalige wereldkampioen kunnen versterken. Ik heb er alle vertrouwen in dat alle leden van ons team hun best zullen doen om Pauls te helpen zijn doelen in de MXGP-klasse te  bereiken.”

Antti Pyrhönen – Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MXGP teammanager: “We kijken allemaal uit naar de samenwerking met Pauls Jonass terwijl hij aan een spannend nieuw hoofdstuk  in zijn professionele motorcrosscarrière begint. Iedereen weet dat Pauls een extreem hard werkende rijder is, waarvan we weten dat hij goed bij ons team past. Dat hij al eens wereldkampioen was, spreekt boekdelen over zijn capaciteiten. Hij is zowel fysiek als mentaal sterk en heeft keer op keer bewezen dat hij in staat is zelfs onder de zwaarste omstandigheden uit te blinken. We kunnen niet wachten om met deze jonge en zeer getalenteerde rijder aan de slag te gaan. “

Foto’s: shotbybavo

Uw reacties