Rowen Driessen pakt MON MX2 jeugd-titel.

Rowen Driessen is tijdens de MON ProX jeugdmotorcross in Heeswijk Nederlands Kampioen geworden bij de MX2 jeugd. De Helmondenaar behaalde in de manches tweemaal de derde plaats. Hiermee werd hij ook derde in het dagklassement. De dagzege ging met twee manchezeges naar Boyd van der Voorn. Voor van der Voorn was dit zijn zesde dagzege in acht wedstrijden die hij dit seizoen heeft meegedaan. Jeremy Knuiman kwam tweemaal als tweede over de finish en werd ook tweede in het dagklassement. De vierde plaats werd behaald door Juup Tax die op basis van de tweede manche Joey van der Zanden achter zich hield.

Eerste manche
Holeshotkoning Tax was als snelste weg bij de start. Hij werd gevolgd door Driessen, van der Voorn, Jelle Bankers en Knuiman. Na twee ronden was Tax mede door een val teruggevallen naar de vierde plaats. In de derde rond ging ook Knuiman aan Tax voorbij. Bankers was ondertussen met zijn voet van de steun geschoten en hij viel met een pijnlijke enkel uit. Van der Voorn nam in de vierde ronde de leiding over van Driessen en liep hierna per ronde uit. Driessen kreeg ook nog te kampen met een kapotte koppeling en hiervan profiteerde Knuiman. Van der Voorn won de manche met ruim verschil voor Knuiman. De derde plaats van Driessen was in feite al genoeg voor het behalen van het Nederlands Kampioenschap. Het enige wat Driessen deze dag nog van de titel zou kunnen houden zou een diskwalificatie zijn in de tweede manche. De vierde plaats was voor van der Zanden die inmiddels was voorbij gegaan aan Tax, die dan ook vijfde werd in de manche.

Tweede manche
Het was opnieuw Tax die als snelste weg was voor van der Voorn, Driessen, Knuiman en van der Zanden. In de eerste twee ronden moest Tax van der Voorn en Driessen voorbij laten. In de ronde daarna ging ook Knuiman voorbij aan Tax. Halverwege de manche kwam van der Voorn ten val bij het inhalen van de koploper van de vrije klasse. Hierdoor nam Driessen even de koppositie over. Van der Voorn kwam goed terug en ging weer voorbij aan Driessen om de manche winnend af te sluiten. In de laatste ronde moest Driessen nog Knuiman voorbij laten in de strijd om de tweede plaats. De derde plaats was voor Driessen ruim genoeg voor het binnenhalen van het Nederlands Kampioenschap. Tax behaalde nu de vierde plaats voor van der Zanden.

In de tussenstand van het NK vond één verandering plaats in de top van het klassement. Michon Voets was niet aanwezig door een blessure en zakte van de derde naar de vierde plaats.