Stalman/Leuken dagwinnaars in Holten.

Stalman/Leuken dagwinnaars in Holten.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

René Stalman / Joep van Leuken hebben in Holten de wedstrijd voor het NK zijspan gewonnen. Het duo bleef op basis van de uitslag in de tweede manche Iljen Kops / Lars de Laat voor met een tweede en eerste plaats in de manches. De laatste plaats op het podium was voor Ton van Keulen / Stephan Weijers met een derde en vijfde plaats in de manches. Durk-Jan Tjoelker / Ard Klein Nijenhuis sloten de dag af op de vierde plaats. Zij Tim Leferink / Sam Veldman voor.

Eerste manche
Het waren Stalman / van Leuken die de beste start hadden voor Sven Smit / Niels Wesselink, van Keulen / Weijers, Nike Sesink / Roy Beijenhof en Kops / de Laat. In de tweede ronde schoven Kops / de Laat op naar de vierde plaats ten koste van Sesink / Beijenhof. Zij zetten hun opmars door in de vierde en vijfde ronde om vervolgens de achtervolging in het zetten op Stalman / van Leuken die inmiddels een kleine voorsprong hadden genomen. In de achtste ronde werd ook Stalman / van Leuken voorbij gereden om de manche winnend af te sluiten. Stalman / van Leuken hadden inmiddels een ruime voorsprong op de rest van het veld en kwamen dan ook als tweede over de finish. Van Keulen / Weijers waren halverwege de manche voorbij gegaan aan Smit / Wesselink en sloten de manche als vierde af. Smit / Wesselink bleef nog net Leferink / Veldman voor.

Tweede manche
Opnieuw was de holeshot voor Stalman / van Leuken. Na vijf ronden hadden zij een voorsprong van 10 seconden op Sesink/ Beijenhof. Kops / de Laat waren inmiddels voorbijgegaan aan van Keulen / Weijers, Smit / Wesselink, Tjoelker / Klein Nijenhuis en Wisselink/ Sloot om in de vijfde ronde ook Sesink / Beijenhof te passeren. Het gat met Stalman / van Leuken was inmiddels te groot en achter dat duo was een tweede plaats dan ook het hoogst haalbare. Sesink / Beijenhof vielen halverwege de manche steeds verder terug en het waren Wisselink / Sloot die dan ook als derde eindigden voor Tjoelker / Klein Nijenhuis en van Keulen / Weijers.

In de tussenstand van het NK behouden Kops/ de Laat een voorsprong van 46 punten op Stalman/ van Leuken. Leferink / Veldman nemen de vijfde plaats over van Thom van de Lagemaat / Dion Rietman. Nieuw in de top tien is het duo Smit / Wesselink. Dit gaat ten koste van het afwezige duo Kenny van Rooij / Rik Senders die terugvallen naar de dertiende plaats.

Eerste manche:
1. Kops / de Laat, 2. Stalman / van Leuken, 3. van Keulen / Weijers, 4. Smit / Wesselink, 5. Leferink / Veldman, 6. van de Lagemaat / Rietman, 7. Tjoelker / Klein Nijenhuis, 8. Sesink / Beijenhof, 9. Rouwenhorst / Rouwenhorst, 10. Boeve / Sellis.

Tweede manche:
1. Stalman / van Leuken, 2. Kops / de Laat, 3. Wisselink / Sloot, 4. Tjoelker / Klein Nijenhuis, 5. van Keulen / Weijers, 6. Leferink / Veldman, 7. Sesink / Beijenhof, 8. van de Lagemaat / Rietman, 9. Boeve / Sellis, 10. Rouwenhorst / Rouwenhorst.

Dagklassement NK zijspan Holten:
1. Stalman / van Leuken 195, 2. Kops / de Laat 195, 3. van Keulen / Weijers, 177 4. Tjoelker / Klein Nijenhuis 172, 5. Leferink / Veldman 171, 6. van de Lagemaat / Rietman 168, 7. Wisselink / Sloot 167, 8. Sesink / Beijenhof 167, 9. Smit / Wesselink 167, 10. Boeve / Sellis 163.

Tussenstand NK zijspan 2018:
1 Kops / de Laat 1308, 2. Stalman / Leuken 1262, 3. van Keulen / Weijers 1213, 4. Wisselink / Sloot 119, 5. Leferink / Veldman 1190, 6. Boeve / Sellis 1186, 7. Tjoelker / Klein Nijenhuis 1174, 8. Sesink / Beijenhof 1149, 9. Heurkens / de Graauw 1047, 10. Smit / Wesselink 1033.

Uw reacties