X

Wat doe jij nou? Patrick Roos

In de rubriek #Watdoejijnou kijkt MXMag.nl wat voormalige top-crossers vandaag de dag doen. Hun gezinsleven en hun huidige werkzaamheden. Hoe kijken ze terug op hun carriere, de hoogte en dieptepunten. Deze maand hebben wij voormalig KNMV Nederlands Kampioen MX1 Patrick Roos.

MXMag: Stel jezelf even kort voor:
PR:
“Ik ben Patrick Roos inmiddels 35 jaar en woonachtig in Etten-Leur.”
MXMag: Wat doe jij tegenwoordig voor de dagelijkse boterham?
PR: “Ik ben in het dagelijkse leven werkzaam bij een netbeheerder waar ik werkzaamheden uitvoer in de laag en middenspanningsnetten”
MXMag: Hoe kijk jij terug op jou motocross-carriere?
PR:
“Heel tevreden, ik heb mooie dingen bereikt in mijn carriere. Ik heb er ook altijd erg hard voor getraind en heb het hoogst haalbare voor me eigen eruit gehaald. Daarbij heb ik ontzettend veel leuke mensen leren kennen die deze droom ook mogelijk hebben kunnen maken voor mijn.”
MXMag: Het hoogtepunt uit jou carriere?
PR:
“Zonder twijfel het KNMV ONK Kampioenschap MX1 die ik in 2009 wist te winnen. Dat is nu de KNMV Dutch Masters of Motocross 500cc. Het was een bikkelhard gevecht tijdens de finale op het circuit van Heerde. Na een onzettend moeilijk jaar met veel ups en downs is dit dan ook voor mijn het mooiste jaar.”
MXMag: Het dieptepunt uit jou carriere?
PR:
“De blessures die je mee maakt tijdens je carriere zijn voor mijn wel het dieptepunt. Je traint in de winter ontzettend hard om er tijdens de eerste wedstrijd weer te staan en dan kan het gebeuren dat je na 4-5 maanden hard trainen in een keer je seizoen voorbij is. Dat is mentaal erg zwaar om dan weer terug te komen. De zware enkel blessure in 2011 heeft mijn dan toen ook aan het nadenken gezet en dan ook besloten om een punt achter mijn carriere te zetten en verder in de toekomst te kijken.”
MXMag: Beste motor ooit mee gereden?
PR:
“De KTM van het Pater MX Team waarmee ik in 2009 en 2010 reed. Op zich heb ik meerdere motoren gehad die mij ontzettend fijn lagen en ik denk dat er tegenwoordig geen slechte motoren meer zijn. Het is alleen belangrijk dat je de motor goed naar je eigen zin kan maken en afstellen.
MXMag: Hoe kijk jij naar de huidige motocrosswereld?
PR:
“Ik volg de sport nog altijd en zeker de Grand Prix. De snelheid gaat iedere jaar omhoog en de verschillen tussen de rijders wordt steeds kleiner. Het is natuurlijk genieten als je Jeffrey Herlings ziet rijden, dat is echt iets om voor thuis te blijven!”

Dank je wel Patrick!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Facebook