Eindelijk officieel: Jed Beaton & Kay De Wolf op Husky!

Eindelijk officieel: Jed Beaton & Kay De Wolf op Husky!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Wat al erg lang bekend was, raakte vandaag pas officieel bekend. Husqvarna kondigde namelijk Jed Beaton en Kay de Wolf aan. Beide hebben ze een tweejarig contract, ze zullen voor het fabrieks Husqvarna team van Jacky Martens en Kay Hennekens uitkomen.

De 20-jarige Beaton groeide dit jaar bij F&H Racing uit tot één van de revelaties van het FIM MX2 Wereldkampioenschap tot hij in Matterley Basin zijn been brak. Net voor de Britse GP stond hij verrassend vijfde in het WK.

De sympathieke Australiër scoorde eind vorig jaar zijn eerste GP podium als invaller voor HRC Honda hoewel hij aan zijn Europese avontuur begon in de EMX250 met Carglass Honda.

Beaton (rechts) op het podium in Agueda met zijn nieuwe teamgenoot Thomas-Kjer Olsen (links)

De voormalige Australische MX2 kampioen behaalde in Portugal overigens zijn tweede WK podium. Nadat hij begin juni in Engeland een gebroken been en enkel opliep, verliep de revalidatie voorspoedig. Jed Beaton wordt bij het Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MX2 de teammaat van Thomas-Kjer Olsen.

Ook de 14-jarige Kay De Wolf tekende voor Husqvarna. Zowel in de EMX85 finale als het 2018 Jr. WK 85cc Wereldkampioenschap, eindigde Kay dit jaar tweede. Daarnaast is De Wolf ook regerend Nederlands 85cc-kampioen in de Dutch Masters. In 2019 stapt hij over naar de EMX125 op Husqvarna’s TC 125-machine.

Jed Beaton – Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing: “Het is een grote eer voor mij om lid te worden van het Rockstar Energy Husqvarna MX2-team. Ik ben opgegroeid in Australië,  het is voor mij een levenslange droom  geweest om het WK motorcross te kunnen rijden. Met het Rockstar Energy Husqvarna MX2-team achter mij geloof ik dat ik in de best mogelijke positie sta om voor het ultieme doel te strijden en wereldkampioen te worden. Het team blijft me imponeren met hun professionaliteit en ik kijk er echt naar uit om met hen het nieuwe hoofdstuk van mijn carrière te beginnen. “

Kay De Wolf met Robert Jonas, vice-president offroad motorsport van de KTM groep

Kay de Wolf – Husqvarna Motorcycles ‘EMX 125 rijder: “Ik ben blij om aan een ​​nieuwe hoofdstuk in mijn carrière te beginnen met het officiële Husqvarna team. Ik heb altijd opgekeken naar hun prestaties en om deel uit te maken van dit team is een droom die uitkomt. Met twee titels in Nederland en twee tweede plaatsen in het EK en Jr WK  heb ik een geweldig 2018 gehad. Nu moeten we de volgende stap zetten. Dit is een spannende fase in mijn carrière als motorcrosser en ik ben extra gemotiveerd om te verbeteren.”

Foto’s: Bavo Swijgers & JP Acevedo

Uw reacties