HOT NEWS: Tom Vialle naar Red Bull KTM!

HOT NEWS: Tom Vialle naar Red Bull KTM!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Wat al langer in de lucht hing, wordt vandaag door KTM bevestigd. Tom Vialle wordt de nieuwe teammaat van Jorge Prado in het Red Bull KTM fabrieksteam in de MX2!

De 18-jarige Fransman reed zich dit seizoen met LRT KTM in de kijker in de EMX250. Hij won één reeks, eindigde 5 keer in de top-5 en behaalde drie podia.

Tom, de zoon van ex-GP rijder Frederic Vialle, wordt ondergebracht  in het Red Bull KTM ream dat wordt aangestuurd door KTM’s motocross manager Joël Smets en MX2 teammanager Dirk Gruebel. Vialle zal zo dus naast Jeffrey Herlings staan onder de tent. Ondertussen is Tom Vialle al begonnen met testen voor zijn nieuwe team.

Tom Vialle: “Ik wil alle mensen bedanken die deze kans met Red Bull KTM Factorey Racing mogelijk hebben gemaakt. Het is fantastische om aan mijn eerste GP jaar in de MX2 te kunnen beginnen met het beste team ter wereld! Het stoort met niet dat ik naast kampioenen als Jeffrey Herlings, Tony Cairoli en Jorge Prado zal staan omdat ik weet dat het een perfecte gelegenheid is om van de snelste rijders te leren. Ik kan niet wachten om te beginnen en zo veel mogelijk vooruitgang te boeken.”

Joël Smets, Red Bull KTM Motocross Manager: “Wij houden de EMX125 en 250 nauwlettend in de gaten om te zien wie het volgende uitzonderlijk talent zou kunnen zijn zoals Jeffrey en Jorge dat de voorbije jaren waren. We hebben het gevoel dat Tom dit seizoen één van de rijders in de EMX250 was die er bovenuit stak. We hebben eerste twee dagen samen doorgebracht en ik was ervan overtuigd dat deze kerel zowel technisch, qua rijden en fysiek potentieel heeft. Een fabriekszitje rit is nog maar het begin het avontuur maar we zijn enthousiast over wat we zouden kunnen zien in 2019 met Tom in ons team.”

 

 

Uw reacties