X

Interview: Van Valkenswaard naar Bucine

In het rennerskwartier van Assen liepen wij Linda Peters tegen het lijf. Op zich niets aparts want het was erg druk op het TT Circuit waar Jeffrey Herlings zijn eerste MXGP Wereldtitel op zijn naam wist te schrijven. Het is wel opvallend dat ‘Mvr.Peters‘ in de teamkleding van Maddii Racing-Husqvarna rondloopt met een mooie fotocamera om haar nek. Daar wilde wij natuurlijk meer van weten!

MXMag: Stel jezelf even voor?
LP:
“Mijn naam is Linda Peters en ik ben 29 jaren jong. Geboren in Eindhoven en op gegroeid in het geweldig bruisende Valkenswaard. Ik stel mezelf graag voor als een creatieveling want ik heb fotografie en grafische vormgeving gestudeerd.”

MXMag: In 2015 wist Marco Maddii het Europees Kampioenschap 300cc te winnen. Leerde jij hem kennen als motocrosser of ontmoette jullie elkaar in het prive-leven?
LP:
“Ik heb Marco in mijn privé-leven leren kennen in Valkenswaard bij Café De Heerlijkheid waar ik vaak kwam en nog steeds kom als ik Valkenswaard bezoek. Marco was in Valkenswaard voor een wedstrijd en ging toevallig met wat vrienden eten bij dat café.
Vanaf dat moment zijn Marco en ik altijd en overal samen! Wij werken samen en gaan samen naar de wedstrijden. Met mijn creatieve werk is het mogelijk om vanuit elke hoek van de wereld gewoon door te werken.”

MXMag: Jij was dus niet bekend met de motocross maar jij bent er wel snel in gerold. Vind het jij het mooi of overwint hier de liefde?
LP:
“Ik wist zeker van het bestaan van motorcross af want mijn ouders wonen vlakbij het Eurocircuit van Valkenswaard. Het geluid was altijd duidelijk bij ons thuis te horen. Maar ik wist nog totaal niet wat het allemaal inhield. De liefde doet natuurlijk heel veel maar ik ben ook totaal verrast hoe cool het is om als fotografe en designer voor het motorcross team van de Familie Maddii te werken. Ik besef me heel goed dat ik best wel een geluksvogel ben en de baan en het leven heb gevonden waar heel veel mensen van dromen.”

MXMag: Maddii is een hele bekende naam in Italie, daarbij is de zus van Marco getrouwd met de bondscoach Thomas Travesini. Eigenlijk heb jij geen keuze om ook in de motocross terecht te komen?
LP:
“Ja dat klopt de naam Maddii is inderdaad heel erg bekend. Ik had al snel door dat ik de gene van ons twee was die het leven totaal moest gaan omgooien als we samen echt serieus een leven wilde gaan opbouwen en dat ik dan deel uit ging maken van de motorcross wereld. Voor dit was ik nooit echt een sport volger noch kijker. Zelf sport ik wel maar dat is puur om fit en gezond te blijven. Maar ik zou nooit meer terug willen naar het gewone leven. Dit is echt een top combinatie! Ik hou wel van die spanning en adrenaline voor iedere wedstrijd. In de motorcross wereld kent iedereen elkaar het is net één grote familie maar als het starthek valt dan zijn we toch ook weer rivalen.”

MXMag: Jij hebt een voorliefde voor fotografie. Is het fotograferen van deze sport niet iedere week hetzelfde?
LP:
“Ja ik ben graag bezig met fotografie maar het is zeker niet elke week hetzelfde! Natuurlijk is de de sport wel elke keer hetzelfde maar we staan elke keer weer in een andere setting. We reizen naar verschillende landen en dat betekent ook andere circuits. Soms heel erg zanderig en vlak en de andere keer weer hoge jumps en vliegen de stenen je om de oren. En dan hebben we nog de uiteenlopende weersomstandigheden die wij dit jaar hebben mee gemaakt. Van -10 en sneeuw in Valkenswaard tot 34 graden in Lommel. Voor een mij is het dus elke keer weer een top uitdaging om de beste foto’s te schieten van ons team. En naast de motorcross werk ik nog voor opdrachtgevers uit Nederland en leg ik mijn creatief steentje nog bij Frantoio Maddii en de B&B Maddii.”

MXMag: Mis jij Nederland of ben je inmiddels goed gezeteld in Italië?
LP:
“Ik mis Nederland totaal niet ik heb mijn draai echt gevonden in Italië bij deze super gepassioneerde familie.”

MXMag: Er is dus is een korte tijd heel veel gebeurd in jou leven dankzij jou bezoek aan Café De Heerlijkheid?
LP:
“Zeker, ik had dit alles nooit durven dromen! In een jaar verhuizen, een totaal andere levensstijl gaan leven en sportfotografe worden van Team Maddii Racing.

MXMag: Dank je vriendelijk voor jou verhaal!
LP:
“Heel graag gedaan en dank voor jullie aandacht.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: MvrPeters