Mechanics: Henk Zanting

Mechanics: Henk Zanting
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De rijders staan altijd in de ‘spot-lights’ maar hoe goed ze ook zijn. Zonder een goede monteur kan de crosser niet tot de prestaties komen. Daarom willen wij een keer per maand een monteur in de ‘spot-light’ zetten. Deze maand is dat Henk Zanting.

MXMag: Stel jezelf even voor:
HZ:
“Ik ben Henk Zanting en kom uit het Drentse De Wijk. Vanaf dit seizoen ben ik werkzaam bij Hutten Metaal Yamaha Racing.”
MXMag: Hoe ben jij in de motocross terecht gekomen:
HZ:
“Dat is gebeurd door mijn oudere broer die crosste. Ik ging toen als jochie mee kijken naar de grote namen van die tijd Andre Malherbe en Dave Thorpe. Ik was zwaar onder de indruk van het HRC gebeuren toen.”
MXMag: Voor welke rijders/teams heb jij gewerkt:
HZ:
“Dat is een mooie lijst te beginnen met Klaas Hofstede, Marcel Hartman, Omar Bolle en Jason Prins. Vervolgens ben ik bij Gebben Racing-Van Venrooy-Kawasaki terecht gekomen waar ik werkte met Toms Macuks, Maxime Desprey en Alessandro Lupino. Onlangs heb ik de overstap gemaakt naar Hutten Metaal Yamaha Racing met Sven van der Mierden, Micha Boy de Waal en Raivo Dankers als de rijders.”
MXMag: Wat is jou functie binnen je huidige team:
HZ:
“Technisch coordinator; ik ben verantwoordelijk voor de techniek en de aansturing van de monteurs in de werkplaats en op de circuits.”
MXMag: Hoogtepunt als monteur:
HZ:
“Dan ga ik terug naar mijn tijd met Marcel Hartman. Als klein team, de rijder en de monteur, de Grand Prix af en proberen te kwalificeren. Dat was een prachtige tijd! Maar ik denk ook met veel plezier terug aan de twaalfde plaats tijdens de eerste manche van de Franse GP in Ernee. Desprey reed een geweldige wedstrijd en dat geldt ook voor de zevende plaats als Lupino eerder dit jaar tijdens de GP van Engeland.”
MXMag: Favoriet gereedschap:
HZ:
“Oei, ik kan niet kiezen tussen de Haan Wheels spaaksleutel en de Nepros T-sleutel 8.”
MXMag: Sta nooit in de pitlane zonder:
HZ:
“Rugzak ;)”
MXMag: Beste pitboard kreet:
HZ:
“Relax, no stress.”
MXMag: Sleutelt liefst aan tweetakt of viertakt:
HZ:
“Inmiddels de 4-takt, maar dat heeft wel even geduurd hoor.”
MXMag: Wie is de wereldkampioen onder de monteurs:
HZ:
“Cliff White ooit monteur van legendes als David Bailey en Jean Michel Bayle. Hij is vele jaren actief bij American Honda.”
MXMag: Fijnste GP:
HZ:
“Dat komt ik uit in Italie! Maggiora, Arco di Trento of eigenlijk bijna elke harde baan in Italië! Die Tifosi, het heerlijke eten en de prachtige banen.

Dank voor jou medewerking!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Gebben Racing

Uw reacties