X

Update blessure Weston Peick

Kelly Cleland, de verloofde van Weston Peick’s heeft op Instagram een update gegeven van de gezondheidstoedstand van de JGR Suzuki rijder. De Amerikaan kwam op zaterdagavond hard ten val in de Supercross van Parijs.

Hoewel de harde klap (zie video hieronder) nog véél ergere gevolgen had kunnen hebben, wacht Peick nog een bijzonder lange weg om helemaal te herstellen. Weston liep maar liefst 10 belangrijke breuken in zijn gezicht op. Op dit moment is hij nog steeds onder verdoving na zijn eerste operatie. Bij die operatie werd de gebroken kaak van Peick opnieuw geconstrueerd zodat hij weer door zijn nek kan adem halen. Door de zware ingrepen zal de onfortuinlijke Suzuki sterpiloot een lange en pijnlijke revalidatie moeten afwerken.

Zonder op de zaken vooruit te lopen, lijkt het op dit moment helemaal uitgesloten dat we Peick aan de start zien in Anaheim 1. Het Amerikaans SX kampioenschap begint immers al over 46 dagen… We wensen Weston en zijn familie in ieder geval veel sterkte en hopen dat de populaire krachtpatser zich voorspoedig hersteld! Hieronder de originele mededeling van Weston’s verloofde.