X

Brent van Doninck begint Assomotor Honda testwerk

In zonnige maar koude omstandigheden zijn Brent Van Doninck en z’n Assomotor Honda teamgenoten Mathys Boisramé, Stephen Rubini en Pierre Goupillon gisteren begonnen met hun testwerk. De keuze van het team viel op het bekende circuit van Arco di Trento in Italië.

De erg gladde baan is zondermeer een verrassende keuze voor testwerk. MX2 rookie Boisramé bewees echter met zijn EMX250 titel dat Assomotor met de Honda CRF250R een te duchten wapen in huis heeft.

Voor de 22-jarige Van Doninck wordt 2019 zijn laatste seizoen in het WK MX2. Na een turbulent seizoen wil Brent zijn kans grijpen om zich opnieuw op de kaart te zetten als vaste waarde in de MX2. In 2017 werd de Herentalsenaar 10de in het WK met een podium in Valkenswaard als uitschieter. Ook in 2015 haalde Van Doninck al het GP podium in Assen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brent Van doninck (@brentvandoninck172) on

Dit jaar kwam Assomotor nog uit in de MXGP met Arminas Jasikonis en Petar Petrov. Voortaan richt het team van Alfredo Bevilacqua en Andrea Bartolini zich echter exclusief op de kwartliter klassen. Van Doninck krijgt de ambitieuze Fransman Mathys Boisrame naast zich als teamgenoot.
De spectaculaire Stephen Rubini, die terugkeert uit het WK, en Pierre Goupillon zullen proberen Honda’s EMX250 titel te verlengen!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stephen Rubini (@stephenrubini118) on

Foto: Assomotor Team