X

EMX-rijders krijgen meer tijd op het circuit

Youthstream heeft de crossers en de teams medegedeeld dat er tijdens een Grand Prix weekend meer tijd vrij gemaakt gaat worden voor het EMX. Als het een beetje tegen wilde zitten kwam een EMX-rijder slechts 30 minuten in actie tijdens een GP-weekend! Vanaf 2019 hebben de EMX-klasses een vrije training (20 min) en tijdtraining (30 min) op het programma staan!

De aanpassingen op een rij:
– Iedere klasse krijgt een vrije training van 20 minuten en een tijdtraining van 30 minuten. Deze sessies zullen niet meer gecombineerd worden! De rijders hebben hierdoor meer tijd om aan het circuit te wennen en de motor af te stellen.
– De klassen die bestaan uit een (1) groep zal er geen laatste kans meer zijn. De beste 40 rijders zullen zich hierbij direct kwalificeren, de 41e en 42e van de tijdtraining zijn de reserve rijders.
-Wanneer er twee groepen zijn kwalificeren de beste twintig per groep zich voor de wedstrijden waarbij de 21e rijders de reserve zijn voor de beide manches.
– De eerste manche van de eerste klasse zal na de vrije training van de MXGP klasse verreden worden en de tweede klasse gelijk na de tijdtraining van de MXGP klasse.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Kawasaki