Grizzly Yamaha Junior Team sluit overeenkomst met broers Coenen

Grizzly Yamaha Junior Team sluit overeenkomst met broers Coenen
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na ‘n eerste seizoen in de 65cc als officially supported Yamaha Team, breidt het Grizzly Yamaha Junior Team in 2019 uit naar de 85cc-klasse. Het team zal op de nieuwe Yamaha YZ85 uitkomen met de getalenteerde Belgische broers Coenen. Lucas en Sacha zullen de kleuren van het team verdedigen in het EMX85-, ADAC, en Dutch Masters Kampioenschap.

Met de toevoeging van de tweeling Lucas en Sacha Coenen (12) completeert het team de line-up waar ook vertrouwde gezichten Ashton Boughen (UK, EMX65), Jayson van Drunen (NED, EMX65) en Charlie van Nieuwland (NED, EMX85) deel van uitmaken.

Met de keuze voor Sacha en Lucas haalt het Grizzly Yamaha Junior Team twee kanshebbers in alle grote wedstrijden in huis. Lucas, die in 2016 Nederlands Kampioen 65cc KW werd, heeft in 2018 al fraaie dingen laten zien op de 85cc, en werd in het sterk bezette ADAC-kampioenschap al een manche tweede. Sacha reed door zijn gestalte het grootse gedeelte van het afgelopen met kleine wielen tegen de grote wielen. Tegen het einde van het seizoen heeft hij echter  de overstap naar de grote wielen gemaakt. Daarbij liet Sacha onder andere in de Coupe de l’Avenir een ijzersterke indruk na. De overeenkomst met beide rijders heeft de duur van 2 jaar.

Richard de Beer, Grizzly Yamaha Junior Team technical director: “Als team volgen we beide jongens al enkele jaren. Hoewel Lucas en Sacha ieder hun eigen stijl hebben, ben ik altijd erg van beiden gecharmeerd geweest. Ze zijn op relatief vroege leeftijd overgestapt naar de 85 GW, en hebben de afgelopen jaren enorme stappen gezet. Lucas zijn 2e plek in de ADAC springt natuurlijk erg in het oog, maar ook Sacha heeft met zijn kleine wielen echt indruk op me gemaakt. Dat we ons YZ85 hoofdstuk gaan aanvangen met deze beide mannen, doet me enorm uitkijken naar het nieuwe seizoen, waarin we echt een fraaie line-up hebben.”

Bas Gal, Grizzly Yamaha Junior teammanager: “Afgelopen seizoen lieten we de Y65 voor Yamaha Motor Europe debuteren in de EMX-series. In het ONK behaalden we meteen een mooie derde plaats met Jayson van Drunen. Volgend jaar gaan we met het Grizzly Yamaha Junior Team ook de YZ85 onder onze hoede nemen. In nauw overleg met Yamaha hebben we voor Lucas en Sacha gekozen. Niet alleen voor komend seizoen, maar zeker ook voor de langere termijn hebben ze erg veel potentie. We zijn ervan overtuigd dat de jongens met de steun van het team op de YZ85 de resultaten kunnen behalen waar we samen naar op zoek zijn. We kijken dan ook erg uit naar 2019!”

Het Grizzly Yamaha Junior Team wordt ondersteund door:

Yamaha Racing, Yamalube, GYTR, Oakley, Arai Helmets Europe, Gaerne, MVD Racewear, INDG, Swaans Beton, Galvin, Brabant AG Industrie, Twin Air, Dunlop, Propegs. #bLUcRU #VictorYZone.

Foto’s: MXGrietje MX-pics

Uw reacties