Laatste ronde eist telkens z’n tol in beide finales van Genève!

Laatste ronde eist telkens z’n tol in beide finales van Genève!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Adrien Escoffier wint met wat geluk SX2 finale in Genève!

In de SX2 klasse zagen we Adrien Escoffier de kop start nemen. De Fransman van het Pro Hexis Honda SR team leidde bijna de gehele wedstrijd. Dit tot op enkele ronden van het einde de snelste man in wedstrijd Cameron McAdoo, tussen de gedubbelde eerst de achterstand van zo’n vijf seconden tot een halve seconde kon terugbrengen. Met nog twee ronden te gaan nam Cameron McAdoo, ditmaal niet zoals in Parijs actief op een Pro Hexis Honda maar wel op de motor van zijn toekomstige werkgever?? ClubMX Redemption Racing Yamaha, de leiding overnam van Adrien Escoffier. De Fransman kon duidelijk het hogere tempo van de Amerikaan niet aan en paste en stelde zich tevreden met zijn tweede plaats… Dit echter tot Cameron McAdoo met slechts nog driekwart ronde te gaan in de fout ging. De jonge Amerikaan die in het verleden nog uitkwam voor het Motoconcept team en daar resultaten scoorde waardoor Geico Honda hem als groot talent binnen haalde stuiterde er hard vanaf. Gelukkig zonder veel lichamelijk leed, hij snelde snel terug naar zijn motor en hervatte de wedstrijd achter Adrien Escoffier, die zo toch de wedstrijd won. De “Yank” bleef nog nipt Calvin Fonvieille vooraf en een resem andere snelle Fransen! De leider Thomas Do finishte als achtste en daarmee verliest hij de leiding in het kampioenschap met één puntje aan Adrien Escoffier.

Zach Osborne verknoeit zege in laatste ronde, Justin “Mister Genève” Brayton profiteert en wint.

Na wat we zagen in de SX2 klasse waren we alvast opgewarmd voor de finale van de SX Open klasse. Dit was echter een mager kijkstuk tot die laatste ronde weer roet in het eten gooide! Even het wedstrijd verhaal; bij de start zagen we enkele toppers hun start missen zoals o.a. Justin Barcia, Cole Seely maar ook Malcolm Stewart die zich vanuit de LCQ had moeten kwalificeren. Dit omwille van het feit dat de vering van “Mookie” kwijt was geraakt, gelukkig raakte ergens midden in het raceprogramma daar toch nog een competitieve vering. Wie zijn start niet miste was Christian Craig, de Geico Honda piloot moest echter snel plaats maken voor Zach Osborne die héél de wedstrijd vervolgens zou domineren. Dit tot in de laatste, toen nam de Rockstar Energy Husqvarna piloot net iets teveel risico bij het dubbelen van Fabien Izoird. Een slecht ingeschat manoeuvre dat de sympathieke Amerikaan met Grand Prix verleden de overwinning koste. Deze ging nu naar Justin Brayton die met agressieve maar faire passes van een middelmatige start, zich naar voor had gewerkt. Dit voor Christian Craig die eveneens nog voorbij Zach Osborne wist te gaan en dan Zach Osborne die tevreden moest zijn met een derde sterk. Een karige beloning voor wat de man liet zien.

Achter dit drietal zagen we Jordi Tixier lang in gevecht met o.a. een opgeklommen Malcolm Stewart die daarna weer wegviel, Vince Friese, Cole Seely, … De voormalige wereldkampioen MX2 liet zien zich zeker te kunnen verweren tegen de betere subtoppers en zelfs semi-toppers uit de Amerikaanse Supercross competitie. Zijn andere landgenoten zoals Cedric Soubeyras toonde dat ze net iets meer moeite hadden om de hoge hartslagen en hoge tempo vol te houden voor een hele manche, waar andere zoals Greg Aranda, Valentin Teillet, … gewoon moesten vast stellen dat Zach Osborne’ tempo en het ijzersterke deelnemersveld met 7 AMA piloten en 1 Grand Prix piloot géén spek voor hen bek is.

Resultaten SX Tour – Vrijdag in Genève

Finale – SX2 Klasse
1. ESCOFFIER Adrien
2. McADOO Cameron
3. FONVIEILLE Calvin
4. ROUSSALY Julien
5. BOURDON Anthony
6. LESIARDO Morgan
7. LOZZI Pierre
8. DO Thomas
9. GUILLOD Valentin
10. CLOCHET Jimmy
11. REGNER Melvin
12. JAUNIN Tim
13. BOULY Mateo
14. MARRONE Jean Baptiste
15. WEBSTER Scooter
16. CAILLAT Clement
17. POLIAS Enzo
18. PRUDHOMME Boris

Stand SX Tour SX2
1. ESCOFFIER Adrien – 120 Punten
2. DO Thomas – 119 ptn
3. BOURDON Anthony – 100 ptn
4. ROUSSALY Julien – 95 ptn
5. LOZZI Pierre – 78 ptn

Finale – SX Open
1. BRAYTON Justin
2. CRAIG Christian
3. OSBORNE Zach
4. FRIESE Vince
5. TIXIER Jordi
6. SEELY Cole
7. BARCIA Justin
8. SOUBEYRAS Cedric
9. ARANDA Gregory
10. STEWART Malcom
11. TEILLET Valentin
12. IZOIRD Fabien
13. AUBIN Nicolas
14. LE HIR Gaetan
15. BOOG Xavier
16. BALLANGER Kevin
17. DERCOURT Nicolas
18. VONGSANA Khounsith

Stand SX Tour Open
1. SOUBEYRAS Cedric – 94
2. ARANDA Gregory – 78
3. TEILLET Valentin – 74
4. BOOG Xavier – 70
5. IZOIRD Fabien – 67

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: Facebook supercrossgeneve

Uw reacties