X

MXGP Mechanic: André ten Dolle

De rijders staan altijd in de ‘spotlights’. Maar hoe goed ze ook zijn zonder een goede monteur kan de crosser niet presteren. Daarom willen wij een keer per maand een monteur in de ‘spot-light’ zetten. Deze maand is dat André ten Dolle.

MXMag: Stel jezelf even voor:
AtD:
“Mijn naam is André ten Dolle, getrouwd en vader van vier kinderen. Ik ben geboren in Winterswijk en woon momenteel in Lichtenvoorde op een steenworp afstand van de bekende crossbaan. Mijn dagelijkse leven bestaat voornamelijk uit Motorcross, naast monteur bij Diga Procross ben ik ook eigenaar van MX Shop MX4MX.”
MXMag: Hoe ben jij in de motocross terecht gekomen:
AtD:
“Motocross heeft mij van kinds af al aan aangetrokken, maar bij ons in de familie was men er niet mee bekend. Toen ik zelf ging verdienen heb ik een motor gekocht en ben hobbymatig gaan rijden. Sinds die tijd is motocross altijd onderdeel van mijn leven gebleven.”
MXMag: Voor welke rijders/teams heb jij gewerkt:
AtD:
Al jaren ben ik werkzaam bij Team Diga Procross en werkte in voor Lars van Berkel, Iker Larranaga, Caleb Grothues en Brent van Doninck’.”
MXMag: Wat is jou functie binnen je huidige team:
AtD:
“Trainings- en wedstrijdmonteur.:
MXMag: Hoogtepunt als monteur:
AtD:
“Het winnen van de ADAC SX Cup eerder dit jaar met Iker Larranaga.”
MXMag: Favoriet gereedschap:
AtD:
“Momentsleutel.”
MXMag: Sta nooit in de pitlane zonder:
AtD:
“Rugtas met gereedschap, pitbord met stift en 100% motivatie om je rijder te ondersteunen.”
MXMag: Beste pitboard kreet:
AtD:
“P1 last lap > + 8 sec 🙂
MXMag: Sleutelt liefst aan tweetakt of viertakt:
AtD:
“Geen voorkeur, als het maar een crossmotor is.”
MXMag: Wie is de wereldkampioen onder de monteurs:
AtD:
“Frank Grolleman, omdat ik altijd veel waardering heb gehad voor de manier waarop hij voor en samen werkte met Glen Coldenhoff. Daarnaast heeft hij in de jaren een brede kennis opgedaan en weet hij naast het motorische gedeelte ook veel van de elektronika en vering.”
MXMag: Fijnste GP:
AtD:
“Overzee is een leuke ervaring maar ik vind de Europese GP’s toch het mooiste. Ik zal nu waarschijnlijk veel motocross liefhebbers tegen het zere been schoppen maar ik heb de GP’s in Assen en Imola erg positief ervaren. Daar zijn de voorzieningen in de Paddock echt optimaal!”
MXMag:Dank u wel voor medewerking.
AtD:
“Veel succes!”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #Facebook