Reportage: BMB kampioenen gehuldigd!

Reportage: BMB kampioenen gehuldigd!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Afgelopen zaterdag zette de BMB de kampioenen van het voorbije seizoen in de bloemetjes. Bijna honderd rijders waren hiervoor naar het erg centraal gelegen Orp-le-Grand afgezakt. Dé grote ster van deze kampioenenviering was de wereldkampioen zijspancross, Marvin Vanluchene!

Naast de Belgische kampioenen in alle sportdisciplines werden ook de EK en WK medaillewinnaars beloond. De zijspanmotor van het duo Vanluchene-Van Den Boogaart trok de meeste aandacht op het podium. Marvin was dan ook niet toevallig de grote uitblinker in Orp! Naast zijn wereldtitel en Belgische titel mocht hij ook het Gouden stuur ophalen, de hoogste sportonderscheiding van de BMB.Rijzende enduroster Matthew Van Oevelen kaapte verdiend de onderscheiding van Beloftevolle honger weg na zijn 4de plaats in het WK jeugd enduro. De officiële Sherco-rijder was dit jaar ook de eerste Belg ooit om een wedstrijd op het WK enduro op zijn naam te schrijven!

Nog opvallend waren de BMB milieuprijs voor Supermoto coordinator Leslie Beys en de Fairplay Award voor Sebastien Vanbaelen die tijdens de Enduropale van Le Touquet een gevallen rijder beschermde. Sebastien had voor deze actie vorige week al de FIM Fairplay Award in ontvangst genomen in Andorra en was trots om nu ook tijdens de BMB huldiging te tonen.

Naast trots en blijdschap waren er ook enkele emotionele momenten. Zoals toen de verontschuldiging van Liam Everts werd voorgelezen. Om begrijpelijke familiale redenen kon Liam immers niet persoonlijk aanwezig zijn om zijn zilveren EK medaille op te halen. Of toen de zonen van de posthume Classic Bike 350cc kampioen Clive Ling diens medaille, beker en diploma in ontvangst namen.

Foto’s: Olivier Evrard

Uw reacties