“Stefan Everts: “Dat ik er nog ben, is het mooiste kerstcadeau”

“Stefan Everts: “Dat ik er nog ben, is het mooiste kerstcadeau”
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het gaat steeds beter met Stefan Everts nadat hij begin december door malaria werd getroffen. Hij lag ‘n tijdje in kritieke toestand maar zijn gezondheid blijft verbeteren. De familie van de tienvoudige wereldkampioen bracht daarover vandaag ‘n persbericht uit.

Everts startte gisteren met zijn (fysieke) revalidatie. In vergelijking met de zorgwekkende toestand van enkele weken geleden, gaat het al veel beter met hem. Hoewel hij nog steeds op de intensive care van het UZ in Leuven ligt, komt hij al uit bed en kan al een beetje wandelen.

Na een liefdadigheidswedstrijd in Congo midden november had ‘the Legend” een agressieve vorm van malaria opgelopen. De gezondheidstoestand van Everts was dermate verslechterd dat hij een tijd lang in levensgevaar verkeerde. Uit onderzoeken vorige week bleek echter dat noch zijn hersenen, noch zijn organen blijvende schade opliepen door de malaria-aanval. Over de duur van zijn verblijf op intensieve zorgen en zijn revalidatie is nog geen zekerheid.

Steun van Sven Nys en Tom Boonen

Op het Sportgala was zaterdag een filmpje getoond waarin Sven Nys en Tom Boonen de onfortuinlijke motorcrosser een hart onder de riem staken. Klik hier om de clip te zien. Everts zelf beseft na een goed gesprek met de professoren in Leuven dat hij hij op het nippertje aan het ergste is ontsnapt. “Dat ik er nog ben, is dan ook mijn mooiste kerstcadeau”, laat hij weten.

Stefan en zijn familie willen alle mensen bedanken voor de enorme steun die ze de voorbije weken kregen en wensen iedereen een vrolijk Kerstmis en een gelukkig Nieuwjaar. Bij nieuwe ontwikkelingen zal de familie – die zich nu helemaal op de revalidatie van Stefan wil focussen – opnieuw via een persbericht communiceren.

Tekst: Tom Jacobs
Foto’s: CDS, 4h de L’shi

 

Uw reacties