X

Take 5: Demi Verploegh

Afgelopen weekend heeft Demi Verploegh haar contract met Team Ecomaxx voor een seizoen verlengt. Wij zochten de Brabantse op om terug te kijken naar het afgelopen seizoen en natuurlijk vooruit te kijken naar de toekomst.

MXMag: In 2016 en 2017 werd jij tweede in het MON NK Dames. Dit jaar leek jij de titel te gaan pakken maar tijdens de finale in het opnieuw mis. Wat gebeurde er allemaal in Meijel?
DV:
“Met twaalf punten voorsprong kwam ik naar de finale in Meijel. De eerste manche verliep alles heel goed en ik reed lang aan de leiding. In de laatste ronde ging het echter mis, ik maakte een grote fout waardoor ik de controle over de motor helemaal kwijt was. Ik kwam ten val en moest genoegen nemen met de tweede plaats. Met zes punten voorsprong begon ik dus aan de laatste manche van het jaar. Ik begon al tweede maar kon later in de wedstrijd toch een plaats goed maken. Helaas voor mij kwam Amber Simons even later terug voorbij en zij wist de manche en daarmee de titel te winnen. Wij hadden beide hetzelfde aantal punten maar zij pakte de titel omdat ze meer manche overwinningen had weten te pakken.”

MXMag: De IMBA wedstrijden verliepen goed, jij werd vierde in de eindstand en daarmee de beste 2-takt rijdster. Hoe kijk jij terug?
DV:
“Het IMBA Kampioenschap had beter gekund. De wedstrijden in Zwitserland en Engeland waren goed maar over Belgie en Duitsland ben ik niet tevreden. Ik ben daar te veel gevallen, heb slechtste starts gemaakt en dat leverde uitslagen op waar ik ontevreden over ben. Ik ben beste 2-takt rijdster, dat klopt maar ik had liever op het algemene podium erbij gestaan.“

MXMag: De Grand Prix in Assen was goed, jij kwam voor punten en jij verliet Drenthe met tien punten. Dat moet veel voldoening geven?
DV:
“Dat klopt helemaal, ons doel was om minimaal een punt te scoren. Ik kon uiteindelijk tien punten op mijn naam schrijven dan ik moet eerlijk zeggen dat voelt erg goed! Ik had ook graag punten gescoord tijdens de finale in Italie maar aan de punten van Assen denk ik nog altijd zeer tevreden terug.”

MXMag: Hoe ziet jou programma in 2019 eruit?
DV:
“Afgelopen weekend heb ik mijn contract met Team Ecomaxx verlengt. Bij de MON kom ik niet meer in actie, wij gaan de KNMV Cup-klasse rijden gecombineerd met het FIM Wereld Kampioenschap MXW.”

MXMag: Wat is jou doelstelling voor 2019, wanneer is dit seizoen geslaagd?
DV:
“De KNMV wedstrijden zullen voor mij puur bedoeld zijn om wedstrijdritme op te bouwen. In de MXW hoop ik aan het einde van het seizoen in de top twintig te staan. Misschien is er meer mogelijk maar in 2019 staat mijn studie voorop.”

MXMag: Dank je wel voor jou tijd!
DV:
Bedankt voor de belangstelling!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #VanDijkFoto