X

Take 5: Lynn en Cas Valk

Al vele jaren zijn Lynn en Cas Valk een bekende verschijning op de circuits in heel Europa. De broer en zus hebben beide een mooie toekomst voor zich. Het duo uit Nijverdal maakt indruk op maar ook naast de crossbaan. Altijd vriendelijk en netjes opgevoed, tijd voor een babbel met deze door Yamaha gesteunde crossers!

MXMag: Voor jullie beide was 2018 een speciaal seizoen. Lynn maakte haar debuut in het Wereld Kampioenschap Dames en Cas maakte de overstap naar de 85cc Grote Wielen. Hoe is jullie ‘eerste seizoen’ verlopen?
CV: “Mijn seizoen is super verlopen ik ben vijfde geworden bij de Dutch Masters of Motocross en vierde in het ONK, daar ben ik heel tevreden over. Naarmate we verder in het seizoen kwamen ging het rijden steeds beter en werden mijn starts ook beter. Het EMX85 was helemaal nieuw voor mij en daar heb ik twee super wedstrijden gereden waar ik erg trots op ben.”
LV: “Mijn seizoen is super goed verlopen en zelfs boven verwachting! Mijn doelstelling was een paar punten te pakken om het tweede jaar in de top tien te rijden. Die top tien is mij dit jaar al gelukt! Ik was nieuw in deze klassen en wist ook niet goed wat ik moest verwachten, tussen de 250F motoren reed ik met mijn 125cc daarvan was ik de snelste met alle WMX wedstrijden.”

MXMag: Lynn reed naast het WK ook het EK voor dames, daarin werd jij de beste 2-takt-rijdster. Jammer dat de finale voor eigen publiek in Markelo werd afgelast door de droogte!”
LV: “Het was erg jammer dat Markelo af werd gelast, ik had me er erg op verheugd om voor thuispubliek te rijden. De rest van alle EK wedstrijden zijn super verlopen, ik ben kampioen geworden in de 125cc Girls class en totaal een vierde plaats bij de Women.”

MXMag: Ondanks het missen van een wedstrijd wist Cas zich te plaatsen voor de EMX85 finale in Loket. Jij scoorde drie punten, een tegenvaller?
CV: “Sterker nog ik heb twee wedstrijden gemist, dit was een bewuste keuze vooraf in het seizoen. dit komt door de WMX-kalender van Lynn. Toch mocht ik meedoen aan de finale in Loket en daar zijn we dan ook heen gegaan om vooral veel te leren. Mijn starts waren daar heel slecht en het was niet makkelijk om naar voren te komen. Ik ben dan ook niet tevreden maar hoop op een herkansing in 2019!”

MXMag: Hoe ziet jullie programma in 2019 eruit?
CV: “Ik ga het complete KNMV ONK, de Dutch Masters of Motocross 85cc rijden. We hebben ons ook ingeschreven voor alle EMX85 North-West voorrondes dit allemaal op de nieuwe 2019 Yamaha YZ85. Ik heb er nu al zin in.”
LV: “Ik ga alle WMX & EMX wedstrijden rijden op de Yamaha 250F. In Nederland ga ik zo goed mogelijk me best doen op de Yamaha 125cc bij het ONK en de Dutch Masters of Motocross.”

MXMag: Wat is jullie doelstelling voor 2019, wanneer is dit seizoen geslaagd?
CV: “Voor het ONK, de Dutch Masters of Motocross en voorrondes EMX85 probeer ik er een top drie plaats uit te slepen. Hoop dat ik ook de finale in Loket weer kan rijden, en daar ga ik nu hopelijk met een ander gevoel naar toe zodat ik daar ook een goede wedstrijd neer kan zetten. Mijn seizoen is extra geslaagd als ik het kan afsluiten zonder blessures.”
LV: “Mijn doel is om opnieuw in de top tien te rijden met de WMX en de EMX wedstrijden zo goed mogelijk te eindigen. Daar ga ik erg me best voor doen en hopen op een blessure vrij jaar.”

MXMag: Dank voor jullie medewerking!
LV: “Dank voor jullie aandacht en interesse.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie