Enkele weken geleden werd in Florida op het Gatorback Cycle Park de Mini O’s betwist. Daar stonden ook enkele Belgen aan de start uit de AMPL federatie, de best presterende van de groep was zonder twijfel Florent Lambillon. De 17-jarige piloot uit Namen wist in zowel de Motocross 250C als 450C klasse een podium te scoren met een 3de plaats in de MX 250C en een tweede plaats in de MX 450c.

Ook stak de jonge Franstalige Belg zijn voelsprieten even uit naar het niveau in de andere klassen. Zo nam hij deel in de Schoolboy 2 klasse, een competitieveren klasse met meer “factory ondersteunde” jeugd piloten. Zo won Jarrett Frye deze klasse voor Ty Masterpool en Stilez Robertson. Met een 17de en 23ste plaats finishte Florent Lambillon als vijfentwintigste in deze schoolboy 2 klasse.

In het supercrossluik van de Mini O’s liet Florent Lambillon een negentiende plaats overal optekenen in de Schoolboy 2 klasse. In de 250B won hij zijn heat (zie filmpje) maar startte daarna niet meer in de tweede manche, in de 450B klasse een gelijkaardig verhaal met een tweede plaats in de eerste heat maar een DNS in de “finale”.