X

Vijf minuten met Roan van de Moosdijk

Aan het eind van de rit pakte Roan Van de Moosdijk brons in het EMX250-kampioenschap. De 18-jarige Eindhovenaar die voor Astes4-Tesar Yamaha  uit kwam, won bovendien de EK ronde in Ottobiano. Die goede prestaties vertaalden zich nadien in een overstap naar het Nederlandse F & H Racing-team!

In plaats van een promotie naar het WK blijft Van de Moosdijk echter op post in de EMX250. Zijn doel: de Europese MX2 titel pakken! Volgens het driejarige contract stapt Roan dan in 2020 over naar het WK MX2.

Je sloot 2018 af als 3de in de EMX250. Als je terugkijkt op het seizoen ben je dan tevreden?
Roan Van de Moosdijk:
 “Ik ben tevreden dat ik derde werd in de eindstand van het EMX250-kampioenschap. Mijn seizoensstart was traag maar ik ben wel sterk geëindigd. Al bij al ben ik wel blij met mijn prestaties, zeker naar het einde van het seizoen.”

Uiteindelijk heb je met F&H Racing team getekend. Maar er waren naar verluidt best veel aanbiedingen. Wat gaf de doorslag om voor F&H te gaan?
Van de Moosdijk: “Klopt, er was inderdaad interesse van heel wat teams. Dat is natuurlijk altijd fantastisch. We hebben uiteindelijk voor F&H gekozen omdat ik weet dat ik met hen vooruitgang kan boeken omdat de setup heel sterk is.”

Zien we jou in 2019 al het WK MX2 in rondes die niet samenvallen met de EMX250?
Van de Moosdijk:
“Ja, dat is het plan. We zullen zeker bepaalde rondes van het MX2 wereldkampioenschap uitkiezen, maar onze focus voor volgend seizoen is natuurlijk de EMX250.”

Na jouw derde plaats dit jaar in de EMX250 is het doel natuurlijk om te winnen.
Van de Moosdijk: “Ja klopt, dat is echt mijn hoofddoel voor volgend jaar. Daar ga ik me helemaal voor inzetten.”

Je hebt al flink wat uren met de Kawasaki gereden. Wat denk je van de motor?
Van de Moosdijk: “
De KX250 is heel makkelijk te hanteren. Ik ben er helemaal weg van en heb volop vertrouwen op de motor Het is echt een goede motor en ik kan niet wachten tot het seizoen begint om er wedstrijden mee te rijden.”

Ook nieuw is jouw samenwerking met Marc de Reuver. Wat zijn je eerste indrukken, je moet ernaar uitkijken om van hem te leren?
Van de Moosdijk:
“Natuurlijk! Ik leer van de meester, hij is echt een coole vent. En ook een goede cameraman op training hahaha. Nee serieus, Marc is heel behulpzaam en hij wil het allerbeste van zijn rijders. Ik ben vastbesloten om hem en het team het beste van mezelf te laten zien in 2019!”

Wie wil je bedanken?
Van de Moosdijk: “F&H Kawasaki, Yamaha Europe en David Philippaerts voor de drie jaar die we hebben samengewerkt, alle teamsponsors, Linda Cuddy, al mijn vrienden en supporters.”

Tekst: Andy Mckinstry
Foto’s: Marc De Reuver, Paul Weyten, shotbyBavo