X

Geluk bij een ongeluk voor coach Damon Graulus

Damon Graulus ontfermt zich als coach en begeleider over de talenten van F4E Racing KTM. Daarnaast wil de Nederlandse en Belgische ex-MX2 kampioen ook zelf nog één en ander laten zien. Vandaag moest Damon echter onder het mes om een voetblessure te herstellen. Die operatie is gelukkig goed verlopen.

Tijdens de F4E RacingKTM  stage in Spanje had Graulus het 5de middenvoetsbeentje op twee plaatsen gebroken. Hierdoor moet hij sowieso afzien van deelname aan de Enduropale in Le Touquet. Het trainingskamp met zijn pupillen Mario Lucas, Eddie Jay Wade en Guillem Farres verliep verder overigens perfect. Vandaag werd Graulus succesvol geopereerd door een voetspecialist in Herentals.

“Mijn voet is het enige minpuntje op dit moment,” lacht Damon. “Op dit moment is het nog pijnlijk, maar ik hoop toch dat ik snel mobiel kan zijn dankzij de loopgips.” Noodgedwongen zal het actieve crossen voor de Vlaams-Brabander dus enkele weken teruggeschroefd worden. Het werk met zijn mannen gaat echter gewoon verder.

“Tijdens de stage in december was het de eerste keer dat ik me de drie rijders tegelijk samenwerkte op circuit. Eerlijk gezegd, maakten ze alle drie een goede indruk! Eddie komt terug na een zware kwetsuur. Maar waar hij zo vroeg nu al staat qua fysiek en rijtechnisch laat het beste verhopen. Van Mario wisten we dat hij door zijn gestalte nog beter voor de dag zou komen op de kwartliter. Dat blijkt ook te kloppen, maar hij zal in de EMX250 uiteraard moeten opboksen tegen ijzersterke concurrentie. Van Guillem wist ik het minst. Maar hij heeft een heel puike, vloeiende stijl. Heel anders dan Wade maar ze zijn elkaar waard qua snelheid en dat helpt zeker om elkaar beter te maken.” Zowel Eddie Jay Wade als Guillem Farres zullen in de EMX125 aantreden.

Graulus volgt daarnaast echter ook de F4E Racing KTM supportrijders op. “Iedereen heeft andere doelstellingen maar het is ook voor mezelf als coach motiverend om te zien dat de jongens progressie maken. Zo heeft jeugdrijder Baudoin Detout de voorbije maanden hard gewerkt en daar plukt hij nu de vruchten van. Ik heb het erg naar mijn zin in deze nieuwe functie. Vooraf wist ik niet wat te verwachten, tot nu toe loopt alles echter op rolletjes!”

Foto’s: Damon Graulus/MXshoot