Honda MX2 nieuws: Reacties Mitch Evans, Zach Pichon & Brent Van Doninck

Honda MX2 nieuws: Reacties Mitch Evans, Zach Pichon & Brent Van Doninck
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Zoals we enkele dagen geleden al schreven, pakt Honda 114 Motorsports voor 2019 uit met Mitch Evans en Zach Pichon! Assomotor Redmoto Honda gaat het WK MX2 in met Mathys Boisrame en Brent Van Doninck. Hiermee maakte Honda deze voormiddag de volledige MX2 lineup bekend.

Twee teams met telkens twee rijders moeten de Honda CRF250R  op de kaart zetten in  het WK MX2. Assomotor Redmoto Honda’s kopman is 2018 EMX250-kampioen Mathys Boisrame. De Fransman reed  vorig seizoen naar vijf overwinningen in 11 wedstrijden. Voor teamgenoot Brent van Doninck, wordt het zijn debuut op de CRF250R.

Honda levert twee CRF250R’s voor Team Honda 114 Motorsports, die voor 2019 een nieuw rijderspaar inzetten in de vorm van de Australiër Mitch Evans en de Fransman Zach Pichon.

Gordon Crockard, Honda Motor Europe Off-Road Manager
“Honda heeft een heel sterke MX2-line-up voor 2019. We zijn blij om voort te bouwen op het succes van de CRF250R in 2018, met de EMX250-titel van Mathys. Door verder te werken met Honda 114 Motorsports en Assomotor Redmoto Honda kunnen we doorbouwen op de goede basis van vorig seizoen. De nieuwe line-up  is veelbelovend en stemt ons optimistisch.”

Mathys Boisrame, Assomotor Redmoto Honda
“Het was mijn droom om MX2 GP’s te rijden! Na het winnen van de EMX250-titel in 2018 kijk ik erg uit naar deze nieuwe uitdaging. Ik heb een heel goed gevoel bij het team en de CRF250R, daarom ben ik erg blij om volgend seizoen bij Honda te blijven. Ik denk dat we vanaf het begin van het seizoen een heel goede kans hebben competitief te zijn.”

Brent van Doninck, Team Assomotor Redmoto Honda
“Ik kijk er erg naar uit om in 2019 voor Honda en Assomotor Redmoto te rijden. Ik voelde me meteen erg goed op de CRF250R zodra ik hem testte. De motor voelt gewoon heel comfortabel aan en het blok is krachtig. Ik rijd nu al erg veel op Honda, en ik kan niet wachten op de wedstrijden.”

Mitchell Evans, Team Honda 114 Motorsports
“Ik ben dankbaar voor de kans die Honda 114 Motorsports mij heeft geboden. Racen in het FIM motorcrosswereldkampioenschap was een van mijn doelen sinds ik in 2010 deelnam aan het Junior WK. Ik heb veel te leren maar ik kijk uit naar de uitdagingen die voor ons liggen. Het is spannend om het op te nemen tegen de beste rijders in de wereld.”

Zachary Pichon, Team Honda 114 Motorsports
“Ik ben erg verheugd om deel uit te maken van Team 114 Motorsports en mijn eerste volledige GP seizoen met hen te beginnen. Ondertussen ben ik fysiek al hard aan het werk om klaar te zijn en ik kijk er naar uit om met Livia (red. Lancelot) en het team samen te werken. Eigenlijk had ik al direct een geweldig gevoel toen ik voor het eerst op CRF250R reed. De vering is gewoon perfect! De motor past ook helemaal bij mijn rijstijl. Binnenkort beginnen we met het testen van de motor, we zijn dan ook allemaal gefocust op het nieuwe seizoen. Deel uitmaken van een officieel team zal me zeker helpen een stap voorwaarts te zetten.  Dit seizoen kwamen we wat ervaring te kort in ons familiale privé-team en we konden ook niet deelnemen aan alle rondes. Dit jaar wordt dus anders zijn en mijn vader (red. tweevoudig wereldkampioen Mickael Pichon) zal ook meer tijd hebben om met mij samen te werken! Ik wil Honda en Team 114 bedanken voor het bieden van deze geweldige kans. “

Foto’s: Jo Sierra, Assomotor Redmoto Honda

Uw reacties