Jeremy Van Horebeek tevreden over strandracedebuut!

Jeremy Van Horebeek tevreden over strandracedebuut!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Dat Jeremy Van Horebeek wel raad weet in het zand bewijzen zijn GP podiums in Lommel, Valkenswaard en Lierop. Maar hoe zijn eerste strandrace zou verlopen wist niemand, noch hijzelf! In de Gurp TT eindigde ‘the Jerre’ echter meteen vijfde. Een straf debuut dus. 

Hebben de Belgen er nòg een kandidaat-winnaar bij voor de Enduropale van Le Toquet op 3 februari? Wat Jeremy Van Horebeek op zondag in Grayan-et l’Hôpital, de voorlaatste ronde van het Franse strandracekampioenschap liet zien, laat in ieder geval het beste verhopen!

Pure snelheid zegt lang niet alles in dit soort uithoudingswerk maar ‘the Jerre’ toonde wel dat hij het tempo van de toppers aan kan. Alleen Yentel Martens, Nathan Watson en Daymond Martens zetten een snellere ronde neer. Bovendien was dit de allereerste wedstrijd van Van Horebeek op de Honda…

Jeremy Van Horebeek: “Dit is allemaal nieuw voor mij. Ik heb nog nooit voordien een strandrace gereden. Het eerste uur moest ik alles leren. Daarom ben ik dus wel blij met deze vijfde plaats. Samen rijden met zoveel andere rijders en een wedstrijd over meer dan een uur, het was zeker een aanpassing. Ik ben trots op mezelf en het Honda SR team voor wat we de voorbije drie weken hebben gerealiseerd. Eigenlijk heb ik er echt van genoten en ik kan niet wachten tot Le Touquet waar we alles op punt zullen hebben. De bedoeling is om daar voor de overwinning te gaan. We hebben nog enkele weken om voor te bereiden, ik heb er zin in!”

Hoe “the Jerre” zijn eerste massastart beleefde zie je hier:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Team Honda SR (@teamhondasr) on

Foto: Honda SR Motoblouz/MX July

 

Uw reacties