Titelstress slaat toe in Westfalenhallen!

Titelstress slaat toe in Westfalenhallen!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De stress van de ‘redplate’ greep Cole Martinez en Tom Koch vandaag naar de nek tijdens de finale van de ADAC SX Cup in Dortmund. In de SX1-klasse kwam de Amerikaan met 15 punten voorsprong naar de Westfalenhallen maar op de zaterdag wist hij zich niet te plaatsen voor de finale. Aan een negende plaats had landgenoot Tyler Bowers voldoende voor de titel, de Pfeil Kawasaki-rijder werd tweede achter Greg Aranda. In de SX2-klasse kwam Koch met 50 punten voorsprong naar dit weekend. Op vrijdag bereikte hij de finale niet en wist Julien Lebeau de dagzege te pakken. Exact gelijk begonnen de rijders aan de laatste dag, Lebeau werd tweede in de finale achter landgenoot Thomas Do. Dat leverde de Team Diga Procross-rijder nog onverwacht de titel op. Op zaterdag kwam Nolan Cordens ook sterk voor de dag, de 19-jarige crosser werd zesde in de SX2-finale.

SX1
Tijdens de laatste kans was de spanning voelbaar in het stadion. Martinez moest bij de beste twee finish om zich in de finale te rijden en daar ging het precies mis. De gehele wedstrijd over slechts acht ronden probeert hij om Matt Bayliss te verschalken maar zonder succes! Zijn rivaal Bowers moet in de top negen finish om te titel naar zich toe te trekken. In de finale neemt Charles Lefrancois de beste start voor landgenoten Valentin Teillet en Aranda. De voormalig kampioen weer Teillet snel te passeren en in de tweede ronden wordt de leiding met een nette ‘blockpass’ van de leiding verdrongen. Bowers is als zesde aan de finale begonnen maar heeft na zeven ronden de tweede plaats al in handen. Hij komt beetje bij beetje dichterbij aan Aranda maar deze raakt niet in paniek en blijft het tempo bepalen. Bowers kiest voor de tweede plaats en dus ook voor de titel. Teillet is een ronde heel snel maar 20 ronden achter elkaar is andere koek en hij wordt op een veilige afstand derde vooor landgenoten Cedric Soubeyras en Lefrancios.

SX2
Met hetzelfde aantal punten moeten Koch en Lebeau samen gaan bepalen die de titel op zijn naam schrijft. Clement Braitte neemt de beste start voor Do en Koch maar de Sarholz-rijder weet Do snel achter zich te krijgen. De Fransman verliest ook een plekje aan Lebeau en na de finishjump door deze de Husqvarna in de zijkant van zijn rivaal. Koch komt ten val terwijl Lebeau de wedstrijd kan vervolgens. Do pakt de tweede plaats terug en kan even later de leiding pakken. Vervolgens kijkt de Sturm Racing-rijder niet meer om en hij wint. Lebeau zoekt in de beginfase van de wedstrijd nog even naar het goede tempo en hij wordt tweede wat dus voldoende is voor de titel. Calvin Fonvieille maakt het podium compleet terwijl Cordens zijn Becker-KTM naar een knappe zesde plaats weet te sturen! Koch moet genoegen nemen met een troostprijs maar is er als eerste bij om Lebeau te feliciteren!

Uitslagen ADAC SX Cup #6; Dortmund, Duitsland:
SX1
1 Gregory Aranda F Kawasaki
2 Tyler Bowers USA Kawasaki
3 Valentin Teillet F KTM
4 Cedric Souberyas F Suzuki
5 Charles Lefrancois F Suzuki
6 Dominique Thury D Husqvarna
7 Fabien Izoird F Kawasaki
8 Adrien Escoffier F Honda
9 Matthew Bayliss GB Honda
10 Nick Schmidt USA Suzuki
11 Jacob Williamson USA Suzuki
12 Florent Richier F Honda

Eindstand SX1:
1 Tyler Bowers USA Kawasaki 116
2 Charles Lefrancois F Suzuki 107
3 Cole Martinez USA Suzuki 106
4 Dominique Thury D Husqvarna 86
5 Valentin Teillet F KTM 80

SX2
1 Thomas Do F Suzuki
2 Julien Lebeau F Husqvarna
3 Calvin Fonvieille F Kawasaki
4 Clement Braitte F Kawasaki
5 Diogo Garca Por Suzuki
6 Nolan Cordens B KTM

Eindstand SX2:
1 Julien Lebeau F Husqvarna 114
2 Tom Koch D KTM 104
3 Thomas Do F Suzuki 86
4 Diogo Garca Por Suzuki 77
5 Anthony Bourdon F Husqvarna 67
12 Colan Cordens B KTM 53

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #SXDortmund

Uw reacties