X

Wat doe jij nou? Casper Ovaa

In de rubriek #Watdoejijnou kijkt MXMag.nl wat voormalige topcrossers vandaag de dag doen. Hun gezinsleven en hun huidige werkzaamheden. Hoe kijken ze terug op hun carriere, de hoogte en dieptepunten. Deze maand hebben wij voormalig KNMV ONK-crosser Casper Ovaa.

MXMag: Stel jezelf even kort voor:
CO:
“Mijn naam is Casper Ova, ik ben 39 jaar oud en woon in het Zeeuwse Oost-Souburg, nabij Vlissingen Ik woon samen met mijn vriendin en wij hebben twee kinderen.”
MXMag: Wat doe jij tegenwoordig voor de dagelijkse boterham?
CO:
“In het dagelijkse leven ben ik metaaldraaier van beroep en daarbij ben i nog veel actie in de motorzaak van mijn vader.”
MXMag: Hoe kijk jij terug op jou motocross-carriere?
CO:
“Tevreden, ik heb twaalf jaar op het KNMV ONK gereden. Ik heb heel veel mooie wedstrijden mee mogen maken in het binnen en buitenland. Die ervaring nemen ze je nooit meer af!”
MXMag: Het hoogtepunt uit jou carriere?
CO:
“Dat zijn er meerdere maar de mooiste is toch in 2005 de ONK MX3. De eerste manche op het mooie circuit van Oss verliep niet goed en ik werd pas elfde. De tweede manche nam ik een geweldige start en reed de gele wedstrijd aan de leiding met de overwinning als resultaat.”
MXMag: Het dieptepunt uit jou carriere?
CO:
“Dat is denk ik voor iedere crosser de blessure. In de jaren heb ik er vele gehad en keer op keer moet je weer terugkomen. Dat is pittig maar het is de mooie sport waardoor je toch weer al die arbeid erin steekt om weer te kunnen rijden.”
Beste motor ooit mee gereden?
CO:
“Mijn motoren waren altijd top, stuk voor stuk fijne motoren. Mijn voorkeur gaat uit naar de CR250 van 2001. Dat was echt een geweldige fiets waarmee je kon lezen en schrijven.”
MXMag: Hoe kijk jij naar de huidige motocrosswereld?
CO:
“Het niveau is heel hoog en dat zorgt vaak voor mooie wedstrijden. Het nadeel in het FIM Wereldkampioenschap vind ik dat niet de beste rijders aan de start staan. De ‘open kwalificatie’ van jaren geleden hebben mijn voorkeur. Nu zie je te vaak dat een rijder binnen tien minuten al op een ronde wordt gezet. Daarbij nog het feit dat er soms slechts 20 rijders aan de start staan van een GP doet mij zeker pijn aan de ogen.”
MXMag: Dank je wel Casper!
CO:
Dank jullie wel en een goed 2019 gewenst!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Ronny