Freek en Shana van der Vlist op dreef in Albaida

Freek en Shana van der Vlist  op dreef in Albaida
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De openingswedstrijd van het Spaanse Kampioenschap in Albaida leverde overwinning op voor de regerende MX1 en MX2 kampioenen, José Butron en Iker Larranaga. Freek van der Vlist (4-5) werd vijfde in de MX2, Jens Getteman (5-7) eindigde in de MX1 als zesde.

Vertrouwde namen vooraan in de koningsklasse in Spanje. José Butron schreef beide manches op zijn naam na een dominante prestatie. Veteraan Carlos Campano (3-2) stuurde zijn Yamaha naar de tweede plaats voor Ander Valentin (2-3) en Nil Arcarons. Valentin leverde in de aanvangsfase van de eerste manche goed weerwerk aan Butron maar de KTM rijder was niet te stoppen in de afsluiter.

Het publiek kreeg een vergelijkbaar verhaal in MX2, maar dit keer met Iker Larrañaga als protagonist. De ex-Creymert rijder was dermate dominant dat hij bijna alle ronden aan de leiding reed. Kwartliter debutant Mario Lucas (F4E Racing KTM) liet een puike indruk na en eindigde als tweede (2-3) voor Oriol Casas (eind vorig jaar nog invaller bij Jumbo No Fear Vamo Honda Racing).

MX1
1. José Butron 50, 2. Carlos Campano 42, 3. Ander Valentin 42, 4. Nil Arcarons 36, 5. Jorge Zaragosa 31, 6. Jens Getteman 30, 7. Ferrer Bussot 26, 8. Sergio Castro 26, 9. Carlo Abel 22, 10. Francesc Mataro 21

MX2
1. Iker Larranaga 50, 2. Lucas Sanz 42, 3. Oriol Casas 38,  4. Simeo Ubach 34, 5. Freek van der Vlist 34, 6. Richard Sikyna 26, 7. Alex Gamboa, 26, 8. Petr Polak 26, Guillem Farres 25, 10. Jose Antonio Sanchez 22

Bij de dames ging de zege naar de Deense Sara Anderson die in beide manches de zege pakte. Shana Van der Vlist mocht wel mee op het podium als derde na een tweede en derde plaats. De Zwitserse Virginie Germond werd tweede. Mike Bolink moest in de MX2 na valpartijen in beide reeksen genoegen nemen respectievelijk een 23ste en 22ste plek.

Foto’s: zoom-extrem

 

 

Uw reacties