Jeffrey Herlings ten minste zes weken verplichte rust

Jeffrey Herlings ten minste zes weken verplichte rust
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De komende zes weken staan voor Jeffrey Herlings in het teken van herstellen. Vorige week vrijdag kwam de KTM-rijder tijdens een training in Albaida in de problemen. Na het voorval keerde de MXGP Wereldkampioen direct terug naar Belgie waar hij dezelfde avond nog geopereerd werd. De 24-jarige Herlings mist naar alle waarschijnlijkheid een flink deel van de eerste seizoenshelft van het Grand Prix-seizoen. Na de zes weken volledige rust gaat rijder en het Red Bull KTM Racing Team kijken naar een plan voor zijn terugkeer.

“Ik maakte na een sprong een rare landing en zat iets te dicht tegen de zandwal aan de zijkant van de baan” legt Herlings uit. “Mijn voet raakte als het ware bekneld tussen de motor en de zandwal. Ik wist direct dat ik in de problemen zat. Toen we zagen dat mijn voet begon te zwellen, hebben we besloten om zo snel mogelijk een operatie uit te laten voeren.”

Dr. Claes en zijn team voerde deze operatie uit daarbij zijn meerdere breuken in de voet van de wereldkampioen hebben gefixeerd. “Het goede nieuws is dat Dr. Claes tevreden is met het verloop van de operatie. Ik heb nu geen pijn meer en m’n voet is niet langer opgezwollen. Over zes weken weet ik meer, het hangt er helemaal vanaf hoe het bot zich herstelt.” vertelt ‘The Bullet’ in het persbericht van KTM.

De afwezigheid van Herlings is ook voor KTM-teammanager Dirk Gruebel een fikse domper. “Voor zowel het team als Jeffrey is dit een grote teleurstelling”, zegt hij. “We hebben het liefst dat onze rijders fit en gezond zijn voor de start van het nieuwe seizoen. Het is heel jammer dat de gevolgen van dit incident zo groot zijn. Op een ander deel van het circuit was hij wellicht zonder problemen weggekomen met zo’n landing.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #RayArcherPhoto

Uw reacties