Nathan Watson wint als eerste Brit de Enduropale Le Touquet!

Nathan Watson wint als eerste Brit de Enduropale Le Touquet!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Deze namiddag waren vele ogen gericht op het wereldkampioenschap veldrijden, maar eveneens waren vele ogen gericht op een echte klassieker uit de motorsport! De Enduropale in Le Touquet! Dit met aan de start uiteraard vele Fransen maar ook enkele internationale kleppers als Nathan Watson, Jeremy Van Horebeek, Petar Petrov, Daymond Martens, Todd Kellett…

Voor ons laaglanders en meer specifiek ons Belgen was het een mooie editie met een wrange nasmaak. De in Le Touquet debuterende Jeremy Van Horebeek wist op het strand van de Franse badplaats de holeshot te nemen. Na een kort oponthoud in een groep achterblijvers viel de minder ervaren “Jerre” terug naar een zevende plaats. Het ritme zat echter goed bij de man uit Brabant die duidelijk nog héél wat in zijn mars heeft, en hij snelde dan ook weer naar de eerste plaats in de wedstrijd.

Na de eerste pitstops zagen we in de wedstrijd een groepje ontstaan waarin de winnaar zich waarschijnlijk wel schuil hield. Daarbij nog steeds Jeremy Van Horebeek die de leiding in handen had, maar ook Nathan Watson, Milko Potisek en op een iets ruimere afstand nog Daymond Martens en Camille Chapilliere. Deze laatste viel echter letterlijk weg uit de kop van de wedstrijd, een stop en go penalty van één minuut kon de man op zijn Factory KTM nog rechtzetten maar twee valpartijen waren er teveel aan.


Een iets meer dan twee uur wedstrijd kwam helaas ook een einde aan de droom van de debuterende Jeremy Van Horebeek. Een kort, op eerste gezicht onschuldige valpartij met een achterligger vernielde zijn radiator. Exit voor de Jerre en zo konden Nathan Watson en Milko Potisek onderling uitmaken wie de overwinning op zijn naam ging schrijven. Beiden gaven elkaar nauwelijks enkele seconden toe en daardoor kregen we een héél interessante wedstrijd. Helaas wel met een anti climax. In de laatste ronde kende Milko Potisek technische problemen en moest zo de wedstrijd staken! De weg lag zo helemaal open voor de eerste Britse overwinning in Le Touquet. Nathan Watson triomfeerde als winnaar voor de Belg Daymond Martens en Fransman Richard Fura.

UPDATE: In de resultaten zien we Tim Louis als tweede Belg is gefinisht en dat op de negentiende plaats. Door de Technische “Did Not Finish” van Milko Potisek, die hierdoor slechts als 931 wordt geklasseerd haalt Nathan Watson naast de overwinning in Le Touquet ook in extremis de titel in het “24 MX Championnat de France des Sables” kampioenschap binnen met 735 punten. Milko Potisek (625 ptn) eindigt als tweede in het kampioenschap en de derde plaats gaat naar de West-Vlaming Jeffrey Dewulf (615 ptn).

Resultaten Enduropale Le Touquet 2019

1 WATSON Nathan 15  trs  +
2 MARTENS Daymond 15  trs  + 4:55.490
3 FURA Richard 15  trs  + 6:53.360
4 VAN BEVEREN Adrien 15  trs  + 7:56.232
5 WATEL Stephane 15  trs  + 10:44.259
6 PETROV Petar 15  trs  + 13:53.102
7 SOT Maxime 15  trs  + 13:56.170
8 BROSSIER Victor 15  trs  + 15:23.451
9 FLORIN Timothee 14  trs  + 1 Tr.
10 HAUQUIER Jeremy 14  trs  + 1 Tr.
11 MEPLON Marshall 13  trs  + 2 Tr.
12 SIMPSON Stefan 13  trs  + 2 Tr.
13 BONNEAU Jeremy 13  trs  + 2 Tr.
14 BECKER Florent 13  trs  + 2 Tr.
15 GEMBALA Sabry 13  trs  + 2 Tr.
16 MULEC Toni 13  trs  + 2 Tr.
17 MOLLON Eddy 13  trs  + 2 Tr.
18 BETHYS Andy 13  trs  + 2 Tr.
19 LOUIS Tim 13  trs  + 2 Tr.
20 ABGRALL David 13 trs + 2 Tr.

Foto’s: Dylan Botte

Uw reacties