Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MX2 team voorgesteld

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MX2 team voorgesteld
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Iets meer dan een week voor hun eerste wedstrijd werd het Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing team gisterenavond voorgesteld aan sponsors en media. Het aangename kader  van restaurant De Engel in Zandhoven was vertrouwd maar toch had het team van Jacky Martens en Kay Hennekens flink wat nieuws te melden!

Na een lange winterverblijf in Spanje keerden Thomas Kjer-Olsen en Jed Beaton deze week terug naar België. Ook nieuwkomer Kay De Wolf (EMX125) bracht overigens tijd door in RedSand. De intensieve voorbereiding is een intensieve periode van het jaar maar teamcoach Rasmus Jörgensen is tevreden over de winter van zijn mannen: “We hebben veel getraind… en dan nog meer getraind! Nee, serieus we hebben hard gewerkt fysiek, maar ook veel uren op de motor kunnen loggen. Dit jaar waren de omstandigheden in RedSand ook heel goed, dat helpt natuurlijk. Voor Thomas Kjer-Olsen zijn die stages niets nieuws want hij begint aan zijn derde seizoen met ons. Alles loopt op dit moment erg goed voor hem en hij is gezond, ook erg belangrijk in deze periode!

Coach Rasmus Jörgensen en nieuwkomer Jed Beaton

Voor Jed en Kay kwamen er veel nieuwe dingen op hen af maar ook zij doen het prima. Jed heeft zich goed aangepast aan de motor en het team. Het is duidelijk dat de motor hem ligt en hij houdt van het vermogen. Voor Beaton is de situatie iets anders dan voor TKO uiteraard. Vorig jaar had Jed een heel zware kwetsuur (red. Beaton brak in Matterley Basin zijn linkerbeen) het wordt dus een kwestie van opbouwen voor hem. Stap voor stap opbouwen is dan ook de hoofdzaak voor Jed. Werken met Kay is erg leuk. Hij is heel energiek en het geeft ons als team ook iets om samen op te bouwen. Tot dusver heeft hij al mooie dingen laten zien, zeker ook op de motor.”

Vorig jaar was er veel te melden over de compleet nieuwe fabrieks FC250. Voor 2019 is er geen revolutie maar wel een evolutie. Nadat crew chief Joël De Busser zijn mannen had voorgesteld gaf hij tekst en uitleg over de nieuwe motor. “Uiterlijk zijn de verschillen ten opzichte van de 2018 motoren inderdaad miniem. Motorisch werd er wel hard gewerkt. De fabriek in Oostenrijk vond zo’n 20% meer vermogen waar we uiteraard heel blij mee zijn.”

Het 2019 opzet van de Rockstar Husqvarna mannen ziet er erg gelikt uit.

De voorbije maanden werkte het team dan ook hard om Olsen en Beaton zo sterk mogelijk uit de startblokken te laten schieten.  Met de Husqvarna fabrieksmotoren hebben de Deen en de Australiër sowieso een ijzersterk package. In totaal stonden de Husky boys (TKO en Thomas Covington) vorig jaar 19 keer op het podium en boekten ze 2 GP zeges. Beter doen in 2019 is dus zeker een enorme uitdaging!

Presentator Eric Blaak haalde ook zandracespecialist Yentel Martens, zoon van Jacky voor de micro. Yentel heeft een sterk Frans kampioenschap in de Courses sur sables achter de rug alleen ontbrak het ‘m aan geluk in Le Touquet. “Jammer dat het verkeerd liep in de Enduropale natuurlijk want ik voelde me heel goed. Gelukkig valt de blessure nog mee maar ik kan wel terugkijken op een mooi seizoen. Eén wedstrijd gewonnen, verschillende podia en volgend jaar gaan we er weer in Le Touquet voor! Je merkt gewoon dat de belangstelling voor de strandraces echt aan het groeien is, ook het niveau is zeker gestegen. Het dan ook cool dat ik mijn ding heb gevonden in die beachraces. Daarnaast ga ik me focussen op de Dutch Masters of Motocross en internationale wedstrijden in Frankrijk.” Over 10 dagen  rijdt Martens opnieuw de beroemde Enduro del Verano in Argentinië.

Presentator Eric Blaak met Yentel Martens

Last but not least kwam uiteraard praeses Jacky Martens aan het woord. “Wat we van de jongens gezien hebben in Spanje zag er heel erg goed uit. Dat geeft vertrouwen maar een wedstrijd is natuurlijk nog wat anders. Aan de andere kant weet je dan pas echt hoe de puzzelstukjes op hun plaats vallen! Van TKO verwacht ik heel veel dit jaar. Zijn voorbereiding is perfect verlopen. Bovendien ging de motor er ook goed op vooruit zoals Joël (red. De Busser) net aan gaf. Jed moet aan alles nog een beetje wennen toch ziet het er eigenlijk ook voor hem al erg positief uit. Het potentieel is er dus zeker.

Met Kay De Wolf hebben zowat hetzelfde gevoel als toen we begonnen met Jeffrey Herlings. Jeffrey was ook 14 jaar toen hij bij ons begon. We hopen om ook met Kay goede progressie te kunnen maken. Wat Kay nu al brengt, ziet er veelbelovend uit. Voor mezelf en het team geeft het opzet rond Kay ook veel zuurstof. Jonge gasten begeleiden naar de top dat is mijn ding. Ik denk dat het een heel mooi seizoen wordt. Ook met Yentel loopt het lekker in de strandraces. Hij heeft echt voor zijn sport geleefd en zijn harde werk werd beloond. Het eindresultaat is helaas een beetje minder maar dat is topsport. Je wordt afgerekend op het resultaat aan het eind van de rit. Hopelijk kan hij nu de Enduro del Verano nog winnen.”

v.l.n.r. Thomas Kjer-Olsen, Rasmus Jörgensen, Jed Beaton en Kay De Wolf

“Voor de GP rijders stemt het ons uiteraard optimistisch dat we zo’n enorme vooruitgang geboekt hebben. Een vermogenswinst van ongeveer 20% is uiteraard ongebruikelijk! Dat maak je misschien één keer op vijf jaar of zelfs tien jaar mee. Zowel de communicatie als de samenwerking met de Husqvarna fabriek verloopt echter voorbeeldig. Door te testen en te verfijnen, staat er een heel mooi product. De 125cc van Kay De Wolf was weer wat nieuw voor ons omdat we jaren uit die klasse zijn geweest. Ondertussen hebben we echter een heel mooie basis neergezet. Kay is er in ieder geval heel tevreden mee. Ik denk dat er dus zeker muziek in zit voor het komende seizoen!”

Volgend weekend beginnen de Husqvarna fabrieksrijders en Kay De Wolf aan hun seizoen met de Hawkstone Park International in Engeland.

Jacky Martens duimt voor een super 2019 seizoen!

Foto’s: Bavo Swijgers

Uw reacties