Vintage Enduropale: Pech voor Sven Breugelmans, zege Rudy Vergriete

Vintage Enduropale: Pech voor Sven Breugelmans, zege Rudy Vergriete
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De editie 2019 van de vintage Enduropale werd helaas niet de dag van tweevoudig Le Touquet winnaar Sven Breugelmans! Qua snelheid was ‘den Breugel’ nochtans opnieuw de referentie. De zege ging naar de Fransman Rudy Vergriete die met een Honda CR500 iedereen de loef afstak met twee maal een tweede plaats in de reeksen.

Breugelmans kende pech in de eerste reeks waardoor de hoop op een nieuwe overwinning meteen kon worden opgeborgen. Yves Deudon won de eerste reeks maar kon geen vuist maken in de tweede reeks waarin hij vierde eindigde. Zo kon Rudy Vergriete de wedstrijd met winst afsluiten. De tweede reeks werd afgetekend gewonnen door Sven Breugelmans maar hij werd na het afvlaggen tien plaatsen achteruit gezet door een onreglementaire tankbeurt. Dakar-veteraan Cyril Despres kon geen ordentelijke uitslag neerzetten door technische problemen.

De Belgen Bjorn Verdoodt (162ste), Bernard Stennier (287ste) en Nicola Stampaert (353ste) eindigden midden in de buik van het peleton. Klik hier voor een uitgebreide fotogalerij bij onze vrienden van MXvintage, dé topwebsite voor alles over vintage en classic motorcross!

Eindstand

1. VERGRIETE Rudy
2. DEUDON Yves
3. PEREIRA Jose
4. ANNELOT Remy
5. BINSE Denis
6. HUYGHE Matthieu
7. GABREAUX Aurelien
8. BLOMME Alexis
9. STACHOWIAK Tony
10. ROULIER Thibaut

De volledige eindrangschikking kan je hier nalezen.

Foto’s: Dylan Botte

Uw reacties