Yentel Martens over Le Touquet

Yentel Martens over Le Touquet
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De zwaarste en grilligste strandrace ter wereld laat zich niet zomaar temmen. Vraag het maar aan Milko Potisek die er lang over deed vooraleer hij vorig jaar zijn eerste Le Touquet zege pakte. Kanshebber Yentel Martens had vorige zondag het geluk evenmin aan zijn zijde…

In het afgelopen Championnat de France des sables bevestigde Martens meermaals dat hij kan wedijveren met de sterkste strandracers ter wereld. In de Enduropale liep het echter fout voor de Rockstar Energy Husqvarna rijder.


Yentel kwam goed terug na een slechte start maar kwam in aanvaring met een gevallen rijder voor hem en kreeg de motor op zijn schouder. Door de bloeduitstorting rondom was de schade eerst moeilijk in te schatten. Ondertussen blijkt de kwetsuur al bij al nog mee te vallen. “De schade valt gelukkig nog mee,” vertelt een opgeluchte Martens. “Net zoals vorig jaar zat het me niet mee in Le Touquet maar dat hoort er bij. Volgend jaar gaan we er opnieuw voor! Enkele weken rust zouden moeten volstaan. In ieder geval een dikke merci aan mijn team voor een mooi seizoen.”

Y-Mart leidde het kampioenschap won één race en stond twee keer op het podium. Door zijn nulscores in Saint-Léger en Le Touquet moet hij finaal echter genoegen nemen met een achtste plaats in de eindstand.  Over drie weken wordt de zoon van voormalige wereldkampioen Jacky Martens verwacht in de beroemde Enduro del Verano in Argentinië!

Foto’s: Pascal Haudiquert

Uw reacties