X

Belgisch succes in Frankrijk voor Ghembala & Van Vaerenbergh!

Het Noord-Franse kampioenschap ging vorig weekend van start in Gouy en Artois. In bijna alle categorieën was de bezetting overvol te noemen met een pak Belgen aanwezig. In de koningsklasse, de 500 cc was Sabry Ghembala onhoudbaar. De Yamaha-rijder won de beide reeksen en zou later ook nog de superfinale op zijn naam brengen. 

De beste Belg werd Mathieu Van Der Beken op een vierde plaats terwijl Jeremy Coen zijn heroptreden maakte op een zesde plaats. Verder vinden ook nog Killigan Delroeux (8ste) en Jochem Walckiers terug op een tiende plaats.

In de 250 cc-klasse was geen kruid gewassen tegen de ontketende Kristof Van Vaerenbergh. De Oost-Vlaming domineerde de beide manches met sprekend gemak. Spijtig genoeg zou Van Vaerenbergh in de superfinale met een ernstige knieblessure uitvallen waardoor hij meteen out is voor de rest van het seizoen. Van Vaerenbergh won wel de 250 cc-klasse voor Matteo Puffet die voor een Belgische feestje zorgde. Ook Yann Meulemeester streed mee vooraan en kon de top tien afsluiten.

In de 125 cc-Beloften klasse was er niets te beginnen tegen de dominantie van de Franse Belofte Steve Boulanger. Avo Tack werd echter knap tweede terwijl ook Emiel Soens boven zichzelf uitsteeg en zevende werd.

In de 85 cc-klasse was dan weer niets te beginnen tegen de comingman in Frankrijk Greg VAsseur. Hij werd gevolgd door de kleine Belg Hugo Stiennes terwijl ook Belgische kampioen Noah Deboutez en Bryan Maes in de top tien terug te vinden waren.

Volgend weekend staat de tweede proef van het Noord-Franse kampioenschap op het programma in Fontaine les Croisilles.

Resultaten

500 cc : 1.Sabry Ghembala 2.Rodophe Brouat 3.Francois Thorel 4.Mathieu Vanderbeke 5.Victor Brossier 6.Jeremy Coen 8.Killigan Delroeux 10. Jochem Walckiers 11.Gaetan Minique 14.Maxime Lurkin 15.Arnaud Blairon 17.Quentin Wester 18.Donnyschmidt

250 cc : 1.Kristof Van Vaerenbergh 2.Matteo Puffet 3.Jean-Loup Lepan 4.Kevin Maguerre 5.Aurelien Paquet 10.Yann Meulemeester 13.Florian Martin

125 cc : 1. Steve Boulanger 2.Avo Tack 3.Nicolas Cottenet 4.Lambert Garro 5.Rodolphe Cattelain 7.EmIel Soens 12.Wouter Dormont

Superfinale : 1.Sabry Ghembala 2.Jeremy Coen 3.Francois Thorel

Tekst: Heikki Declercq
Foto:
Cyril Cardon