X

Courtney Duncan naar Bike It DRT Kawasaki!

Courtney Duncan

Kawasaki haalt zijn slag thuis! Met de supersnelle Nieuw-Zeelandse Courtney Duncan die voor Bike It DRT Kawasaki in het WK vrouwen gaat deelnemen zijn de groenen immers verzekerd van een titelkandidate in hun rangen.

Later deze maand start de WMX serie in Valkenswaard. Met twee wereldtitels en nog eens drie medailles in het wereldkampioenschap voor dames, heeft Kawasaki wel vaker een hoofdrol opgeëist in dit spannende kampioenschap. De snelle drieëntwintigjarige Nieuw-Zeelandse is sinds haar debuut drie jaar geleden absoluut een hoofdrolspeelster in de WMX. Tot dusver scoorde ze zomaar even zeven GP-overwinningen en veertien heats, op slechts vijftien starts! Tweemaal greep ze door blessures net naast de wereldtitel. In 2017 verloor ze de titel met slechts twee punten.

Meer dan ooit tevoren is Courtney vastberaden om haar doel te bereiken. Bij het zeer ervaren Britse Kawasaki-team van Steve Dixon wordt ze de teamgenote van de Amerikaan Darian Sanayei en de Braziliaan Gustavo Pessoa. Naast de GP’s zal Courtney ook in haar geboorteland met de steun van Kawasaki rijden. Ook Kawasaki Motors Europe manager Steve Guttridge kijkt enorm uit naar de prestaties van de felle kleine topper op Kawasaki’s KX250!

Courtney Duncan: “Ik ben super tevreden dat ik voor Bike It DRT Kawasaki heb getekend. Ze hebben me een geweldige kans gegeven en ik ben erg gemotiveerd om  in 2019 de top te halen. Een nieuwe start is wat ik nodig had en ik kon niet meer enthousiast zijn dan om dat met Kawa te doen. Kawasaki, Nieuw-Zeeland is ook  aan boord gekomen om me in mijn thuiswedstrijden te ondersteunen, waarvoor ik ook erg dankbaar ben. “

Steve Dixon, DRT-teameigenaar: “Het is tien jaar geleden dat we met ons team in het Women’s World Championship aantraden met Tarah Gieger, toen ze  Puerto Rico hielp kwalificeren voor de Motocross of Nations. Ondertussen zijn we de serie echter blijven volgen. Het was eigenlijk een vriend die me vertelde dat Courtney op zoek was naar ondersteuning voor het WK voor dames. We moesten er even over nadenken maar Kawasaki was enthousiast, vooral omdat hun vorige kampioen Livia Lancelot op pensioen is gegaan! Ik heb er het volste vertrouwen in dat Courtney Kawasaki de wereldtitel kan bezorgen.”

Courtney Duncan
Geboren op 26 januari 1996
2018: 4de met vijf reeksoverwinningen en twee GP-overwinningen; miste de laatste 2 GP’s
2017: 3de met vier reeksoverwinningen en twee GP-overwinningen
2016: 5de met vijf reeksoverwinningen en drie GP overwinningen; 2 Gp’s gemist

WMX 2019 kalender
30-31 maart: Valkenswaard (Nederland)
18-19 mei: Agueda (Portugal)
27-28 juli: Loket (Tsjechische Republiek)
17-18 augustus: Imola (Italië)
7-8 september: Afyon (Turkije)