X

Dit was het weekend van de MXGP rookies!

in Argentinië waren er een aantal nieuwe gezichten die hun opwachting in de MXGP paddock mochten maken. In de MX2 klasse waren er drie namen die nog nooit eerder op de startlijst van een GP stonden, terwijl in de MXGP slechts één nieuwe vaste piloot aan de start verscheen. Wij volgden hoe hun debuut verlopen is, en delen onze bevindingen maar al te graag met u. 

MX2

Tom Vialle: 8/10

Deze jong Fransman reed zich op zaterdag al meteen in de kijker door lange tijd te strijden om een knappe tweede plaats, en ook op zondag was hij er tot tweemaal toe vooraan bij. Helaas voor Vialle moeten we ook wel zeggen dat hij ook tweemaal terugviel tot een respectievelijk zevende en achtste plaats. Toch kan Vialle met in totaal een zevende plaats algemeen en een homeshot achter zijn naam tevreden terugblikken op zijn GP-debuut, en zijn we alvast benieuwd hoe hij dit seizoen verder zal evolueren.

 

Mikkel Haarup: 6/10

In de kwalificatierace wist Haarup nog naar een op zich verdienstelijke dertiende plaats wist te rijden, en bewees hij daarmee zeker de snelheid in huis te hebben. Helaas voor de jong Deen maakte hij op zondag echter wel te veel fouten, waardoor hij vooral tot een strijd achteraan in het veld verwezen werd. Met uiteindelijk een 20-22 score en slechts één punt bracht het weekend misschien niet helemaal wat erin zat voor de talentvolle Haarup.

 

Mitchel Evans: 9/10

Mitchel Evans was na Jeremy Van Horebeek misschien wel de grootste verrassing van het weekend. De snelle aussie reed in de kwalificatie al naar een mooie zesde plaats. Al was het voornamelijk met zijn derde plaats in race 2 (en daarmee ook een derde plaats algemeen)dat hij toonde het potentieel in huis te hebben om op zijn twintigste misschien wel de revelatie van het WK MX2 te zullen worden. Benieuwd of Evans deze lijn ook in het Britse Matterley Basin kan doortrekken.

 

MXGP

Pauls Jonass: 7/10

Lange tijd was het onzeker of Jonass nu al dan niet zou starten in Argentinië. Uiteindelijk bleek Jonass net op tijd weer fit te zijn om ook zijn MXGP-debuut te maken, al bleek hij met name in de kwalificatie toch zo zijn problemen te hebben met de overgang naar de zwaardere 450cc machine. Op zondag wist Jonass alsnog de knop in de juiste richting te draaien en kan hij met een tiende plaats algemeen zeker hoopvol terugblikken op zijn debuut weekend.

Tekst: Dieter Jans