X

EMX125: uitkijken naar de sterren van morgen!

Het EMX125, het Europees Kampioenschap, is het voorportaal van de GP’s. Door goed te presteren in dit kampioenschap kan een rijder zich in de kijker rijden en doorstoten naar de GP’s. In deze spannende klasse kijken we uit naar een grote Nederlandse en Belgische delegatie. Allemaal willen ze zichzelf dit weekend bewijzen!

Iemand die dit zeker voor ogen heeft is Kay de Wolf. De 14-jarige uit Eersel afkomstige Husqvarna-rijder heeft een voortreffelijk voorseizoen achter de rug, waarin hij in internationale wedstrijden voor aansprekende successen zorgde.

Omdat het de eerste wedstrijd van dit jaar van de EMX125 is, is er nog niets bekend over de onderlinge krachtsverhoudingen, maar zeker lijkt wel dat “The Red Hurricane” tot de grootste kanshebbers behoort voor een podiumplaats. Hopelijk kan hij reiken tot het bovenste treetje van het erepodium.

Naast De Wolf hebben zich nog zestien Nederlandse talenten aangemeld. Onder hen nog meer supersnelle jongens zoals Jumbo No Fear BT Racing’s Kjell Verbruggen (introfoto), Kay Karssemakers (KTM Diga Junior Racing) en natuurlijk ook de Belg Liam Everts! Verbruggen kwam vorig jaar schijnbaar uit het niets maar sloot het 2018 EK seizoen af met een klinkende reekszege en een podium in Assen. De Husqvarna rijder is voor eigen publiek dan ook één van de grote kanshebbers.


Net zoals leeftijdsgenoten Karssemakers en De Wolf begint Liam Everts (foto hierboven) aan zijn eerste seizoen op de 125cc. Liamski heeft er een goed voorseizoen opzitten en lijkt zich vlot te hebben aangepast aan de 125cc. On de meer ervaren rijders vinden we o.a. de Brit Eddie Jay Wade, Cameron Durow,  Wannes Van de Voorde, Dave Kooiker en Lucas Adam.

Om in de wedstrijd te mogen starten moet eerst kwalificatie worden afgedwongen in de tijdtraining. Met misschien wel tegen de honderd deelnemers wordt dat een hele klus. In de wedstrijd gaan veertig rijders van start. De volledige entry list voor de EMX125 vind je hier.
Het tijdschema van het volledige GP weekend in Valkenswaard zie je hier.

Foto’s: Niek fotografie, shotbyBavo