X

Glenn Coldenhoff blijft verbeteren

Glenn Coldenhoff was in Matterley Basin niet alleen de beste Standing Construct KTM rijder hij liet ook een bemoedigende achtste plaats in de eindstand optekenen. Glenn kwam in de eerste manche na een matige start terug naar een twaalfde plaats. In de tweede manche had hij een beter ritme wat een achtste plek opleverde.

Toch begon het weekend niet geheel naar wens voor ‘The Hoff’. “Het begon wat stroef maar nadat we een aantal dingen aan de motor hadden veranderd, kreeg ik een beter gevoel. De tijden waren er nog niet maar het gevoel zegt meer dan wat er op papier staat.”

In de kwalificatieheat begon het steeds beter te gaan en slaagde Glenn erin om in slotfase nog verschillende plaatsen winst te boeken. Door een geslaagde inhaalactie op teammaat Ivo Monticelli -ind de laatste  bocht- kwalificeerde Coldenhoff zich uiteindelijk als zestiende.

“Nadat de warm up op zondagochtend lekker was verlopen, ging ik met een goed gevoel de wedstrijd in. Ik pakte in de eerste manche niet zo’n goede start en dan kom je in de drukte terecht waarbij het best wel gevaarlijk is. Toch kwam ik hier redelijk goed door en wist terug te komen naar een twaalfde plaats. Voor de wedstrijd had ik mijzelf als doelstelling gesteld om twee keer in de top vijftien te rijden waardoor ik tevreden terugkeerde naar het paddock.’’

Coldenhoff begon met meer vertrouwen aan de tweede manche. Ook zijn start was ditmaal beter en het rijden ging goed. Gedurende de wedstrijd kon Glenn profiteren van twee gevallen rijders en kon hij goed opklimmen. Dit zorgde ervoor dat hij op een achtste plaats over de finish kwam.


“Het juiste gevoel is er nog niet en dat merk ik ook tijdens trainingen. Maar we blijven hard werken en daarom zijn weekenden zoals deze erg belangrijk waarin ik het gevoel om  weet te zetten in een positief resultaat. Ook heb ik nog steeds last van mijn rug. Al met al was het een goed weekend voor mij en ik ben blij met de progressie die we hebben geboekt!’’

Met een 12-8 in de manches eindigde Glenn achtste in de eindstand. In de tussenstand van het WK is hij opgeklommen naar de dertiende plaats. Dit weekend trekt de Thor rijder naar zijn thuis GP in Valkenswaard waar hij vorig jaar nog sterk vierde werd.

Foto’s: CDS