Mike van Grinsven opent met de zege

Mike van Grinsven opent met de zege
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Mike van Grinsven (foto) heeft de eerste wedstrijd van de ONK Dutch Masters quads gewonnen. De motorcrosser uit Heesch bleef op circuit de Herselse bossen Joe Maessen voor. De derde plaats was voor de sterk rijdende Ruben van Lith. Hij eindigde hiermee voor Rick Haverdil en Ricardo Phoelich.

Eerste manche
Het was van Grinsven die als snelste weg was bij de start. Hij werd gevolgd door Maessen, Haverdil, Jan Hoogendoorn en Job Smits. Smits ging in de eerste ronde voorbij aan Hoogendoorn en wist zich zodoende als vierde te melden bij de eerste doorkomst. Van Grinsven en Maessen namen snel een kleine voorsprong op Haverdil, die op zijn beurt snel in niemandsland leek te rijden. Halverwege de manche was Hoogendoorn teruggevallen naar de achtste plaats en het waren van Lith en Ricardo Phoelich die voorbij waren gegaan aan Smits. Van Grinsven en Maessen zaten inmiddels tussen de achterblijvers. Dit verliep iets soepeler voor van Grinsven en Maessen moest hem dan ook langzaam maar zeker laten gaan. Van Grinsven won dan ook de manche met een ruim verschil op Maessen, die op zijn beurt weer onbedreigd als tweede over de finish kwam. Van Lith wist Haverdil te achterhalen en passeerde hem drie ronden voor de finish om als derde te eindigen. De vierde plaats was voor Haverdil die hiermee Phoelich voor bleef.
Door de weersomstandigheden was de uitslag van de eerste manche tevens de daguitslag.

ONK Dutch Masters quads (Lierop)

Eerste manche (tevens daguitslag):
1. Van Grinsven, 2. Maessen, 3. van Lith, 4. Haverdil, 5. Phoelich, 6. Job Smits, 7. Gommans, 8. de Vries, 9. Vlaeymans (Bel), 10. Ruttenberg.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties