X

Red de Motorcross: Betoging op 13 april!

Er zijn steeds minder trainingsomlopen en het wordt moeilijker om onze sport te beoefenen. Motorcrosser Jeffrey Soenens wil niet bij de pakken blijven zitten daarom organiseert hij op 13 april een betoging in Brussel om de motorcross in België te redden!

Steeds meer circuits worden gesloten. “Als het zo verdergaat, is motorcross een sport die gedoemd is om te sterven. We ademen motorcross maar nu moeten we dit samen aanpakken. Alleen kan ik dit niet opzetten, alle rijders en iedereen die onze sport genegen is moet zich laten horen,” aldus Jeffrey.

Ook Marnicq Bervoets, teammanager van Monster Energy Kemea Yamaha steunt deze actie. “Ik voel mij echt vernederd dat onze sport zo weggepest wordt, dat wij niets goed kunnen doen. Je voelt je bijna een crimineel omdat onze sport lawaai maakt. Ik weet dat dit een probleem is geworden maar het heeft ook met mentaliteit en verdraagzaamheid te maken. Vroeger als ik ging crossen op mijn circuit in Paal kwamen de buren kijken. Nu maken de motoren veel minder lawaai maar bellen ze de politie,” laat Bervoets optekenen op Internetgazet

Het tekort aan circuits zorgt voor levensgevaarlijke omstandigheden, maar ook doorgroeimogelijkheden voor jong talent wordt beknot. Marnicq Bervoets “Het is triestig  om te zien dat de cross zo achteruit gaat. Ik wil gewoon dat er terug meer plaats is om te crossen en dat onze politici daar eindelijk werk van maken. Zoals ze in het verleden meermaals hebben beloofd. In Koersel mag niet meer gereden worden wegens de Europese vogelrichtlijn maar de tanks van het leger oefenen er wel net naast het circuit! Begrijp met niet verkeerd, ik ben zelf ook ‘n natuurliefhebber maar beiden combineren is wel degelijk mogelijk. Ik zal je een voorbeeld geven. Op het Nederlandse circuit van Den Dungen was in het midden een vijver waar ze ontdekten dat er een salamander leefde. In België zou dat circuit gesloten worden. In Nederland krijgt de eigenaar subsidies voor het onderhoud en er mag wél gereden worden. Want daar denkt men: zonder circuit was dat beest daar nooit terechtgekomen!”

Lees hier alle informatie over de Red de motorcross betoging in Brussel! Klik hier om het volledige artikel op de Internetgazet te lezen.

Foto: Pok Rie